Αυτοδιοίκηση ιδίων πόρων με διεύρυνση της Δημοκρατίας – Άρθρο του Αντιδημάρχου Γιάννη ΠαπαγεωργίουΠαρακινούμενος από τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας και με μεγάλη εμπειρία στα αυτοδιοικητικά και ειδικότερα στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου προσωπικές φιλοδοξίες (συμφέροντα) έχουν εκτοπίσει την αρετή της προσφοράς και των θετικών πεπραγμένων, δημοσιεύω  την παρούσα επιστολή μου, πιστεύοντας ότι ήρθε  η ώρα να διευρυνθεί η αυτοδιοίκηση.

Πιστεύοντας σε  μια αυτοδιοίκηση περισσότερων ιδίων πόρων που δεν θα περιμένει το κρατικό μηνιαίο κονδύλι ως μάννα εξ ουρανού, αλλά θα λειτουργεί ως αυτόνομο κύτταρο και συνάμα μέρος του συνόλου. Σε μια αυτοδιοίκηση με πρόγραμμα , οργάνωση και μεθοδικότητα, όπου θα μπορεί να κατανοήσει την ανάγκη ύπαρξης επενδύσεων, μελετών κόστους-οφέλους, αποτελεσματικότητας και συστράτευσης σε πράσινη-αειφόρο ανάπτυξη.

Πιστεύοντας σε αυτοδιοίκηση με λιγότερες  ενεργειακές ανάγκες, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που δίνει η νέα τεχνολογία, με περισσότερη οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική δράση, χρησιμοποιώντας τα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Πιστεύοντας σε ένα δήμο που θα δώσει ώθηση στον επιχειρηματικό κόσμο για την ανάπτυξη εκείνου του τύπου του τουρισμού που θα προστατέψει το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και θα δώσει μια διέξοδο και μια νέα κατεύθυνση για τους εργαζομένους και επιχειρηματίες  του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Θέλω  να πιστεύω πως όλοι μαζί, μπορούμε σε ένα δήμο μπροστάρη στις ιδέες και τις επενδύσεις, ακόμα και αν εμπνέεται από τα επιτυχημένα παραδείγματα φορέων της ελληνικής και ευρωπαϊκής επικράτειας.

Δημιουργώντας μια αυτοδιοίκηση που δεν θα περιμένει από την κεντρική διοίκηση αλλά για μια αυτοδιοίκηση που θα αποτελεί το οξυγόνο της πρώτης.

Ορμώμενος από τα παραπάνω και εμπνευσμένος από την αλλαγή που όλοι αποζητάμε σε κάθε δύσκολη συγκυρία (ΔΝΤ), αλλά και ποτέ δεν επιλέγουμε απέναντι στο πραγματικά κοντόφθαλμο προσωπικό συμφέρον, πιστεύω ότι ήρθε η ώρα, με μπροστάρη την αυτοδιοίκηση και τον Δήμαρχο Λάζαρο Μαλούτα να αναζητήσουμε και να εφαρμόσουμε την διεύρυνση και υλοποίηση της δημοκρατίας.

Στην δημιουργία ενός συνόλου σκεπτόμενων προσώπων, εκπροσώπων φορέων, κάθε κοινωνικής τάξης, που δεν θα είναι εγκλωβισμένο στα εγώ, σε αρέσκειες και φιλοδοξίες  προσωπικές, συστρατεύοντας όλους εκείνους που ως σήμερα έχουν συνδράμει και αγωνιστεί πραγματικά για κάθε θετικό ψεγάδι στον τόπο. Με αυτούς δηλαδή, που θέλουν να προσφέρουν, με την ενεργοποίηση μιας δεξαμενής γνώσης από καταξιωμένους πολίτες, ενεργοποίηση στοιχείων της άμεσης Δημοκρατίας, ενθάρρυνση της κοινωνίας πολιτών, που θα αποφασίζουν ισότιμα και δημοκρατικά, μέσα από διαβουλεύσεις με τους πολίτες και φορείς, με μόνο σκοπό, το συμφέρον των πολλών, την ανάπτυξη της κοινωνίας, του τόπου, της χώρας.  Με τις αρμοδιότητες επιτέλους, να μην είναι εγκλωβισμένοι σε αυτούς που κατέχουν ένα αξίωμα, μία θέση, αλλά όλοι ισότιμα, όλοι μαζί θα αγωνίζονται με πρόγραμμα και μεθοδικότητα, για την ανάπτυξη, επανασύνδεση και επιδιόρθωση κάθε κρίκου στην αλυσίδα της κοινωνίας μας. Με ένα σύνολο τέτοιων δράσεων θα τονωθεί η διάθεση του πολίτη για προσφορά και θα αποδειχθεί ότι το πολιτισμικό πάθος του ανθρώπου και η ιστορία δεν σταμάτησαν. Η αβίαστη εξέλιξη μιας πόλης αποτυπώνει μέσα της την οικονομική, πολιτισμική, αισθητική και ιστορική της πορεία. Ο βιασμός της, όμως, εξαφανίζει τα πάντα και δημιουργεί περιβάλλον ασυνέχειας…

Πιστεύοντας, ότι όλοι μας πρέπει να δηλώσουμε παρών, στρατηγοί και στρατιώτες, σε κάθε μάχη για την ανάδειξη και αξιοποίηση των δυνατοτήτων του τόπου, για λύσεις ουσίας στα μικρά και καθημερινά. Για την αυτοδιοίκηση με κύρος και πυγμή προς την πολιτεία και όχι ζητιάνο της.

Για να πετύχουμε αλλάζοντας πραγματικά σελίδα στην αυτοδιοίκηση, βάζοντας ένα λιθαράκι για θετική πορεία της χώρας, πρέπει για όλους να γίνει αυτοσκοπός και σκοπός μας, το προσωπικό συμφέρον, μέσα από το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου, του τόπου μας, ή κάθε θέση στην αυτοδιοίκηση να μην χρησιμοποιείται από μερικούς για αναγνωρισιμότητα και  για πολιτική τους εξέλιξη. Γιατί  όλοι γνωρίζουμε ότι η αποκεντρωμένη  αυτοδιοίκηση είναι μονόδρομος για την δημοκρατια, την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Ελπίζουμε επιτέλους να δουμε, την οποία μειοψηφία να μην κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά να καταθέτει τις δικές της προτάσεις και να συνεργάζεται πραγματικά για το γενικότερο συμφέρον με την πλειοψηφία.  

Με εκτίμηση

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.