Αγωγή €1,37 δισ. κατά της Vodafone κατέθεσε ο Αθανάσιος Πάπιστας από την ΚοζάνηΑγωγή 1,37 δισ. ευρώ κατά της θυγατρικής της Vodafone στην Ελλάδα κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η Papistas Holding SA, του Αθανάσιου Πάπιστα – ενός εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και άλλοτε μεγάλου παράγοντα της κινητής τηλεφωνίας.

Η Papistas Holding SA καταγγέλλει αθέτηση των συμβολαίων της Vodafone με τη θυγατρική της, Mobile Trade Stores (MTS), που τελικά την οδήγησε σε οικονομικό μαρασμό. Η Vodafone το 2008 είχε ακυρώσει όλες τις συμφωνίες franchise που είχε στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής που είχε χαράξει στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, η αγωγή αναφέρει ότι η Vodafone, η οποία είχε μερίδιο 40% στην MTS, μέχρι το 2011 είχε 67 υποκαταστήματα Vodafone στο πλαίσιο της 11χρονης συνεργασίας με το βρετανικό όμιλο. Υποστηρίζει ότι η Vodafone πρακτικά απαγόρευσε τη δυνατότητα της MTS να συνεχίσει τις δραστηριότητές της με την ακύρωση αναδιάρθρωσης δανείων, αλλά και τον τερματισμό της συμφωνίας για υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης.

Αναφέρει επίσης ότι η Vodafone εκμεταλλεύθηκε την οικονομική εξάρτηση της MTS από το βρετανικό όμιλο εμποδίζοντας ακόμη και την εισαγωγή της στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Η MTS υποστηρίζει ότι απώτερος στόχος της Vodafone για τον τερματισμό της συνεργασίας ήταν να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης σε χαμηλές τιμές αποκλείοντας παράλληλα από κλάδο έναν τοπικό χονδρέμπορο και λιανέμπορο. Υπολογίζει ότι υπέστη ζημία 205,5 εκατ. ευρώ και διεκδικεί επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για τους ιδιοκτήτες της MTS, τον κ. Πάπιστα και την κα. Λουκία Φλώρου, για την εκτέλεση αποζημιώσεων από τις ελληνικές τράπεζες.

Ο κ. Πάπιστας ισχυρίζεται επίσης ότι η Vodafone τον εμπόδισε να πουλήσει το 60% της επιχείρησης σε τρίτους. Η αγωγή κατατέθηκε σε ελληνικό πρωτοβάθμιο δικαστήριο και η ακροαματική διαδικασία ορίστηκε για τον Απρίλιο του 2016.

Πηγή: inewsgr.com
Το είδαμε στο vetonews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.