Οικονομκό Επιμελητήριο τμ. Δ. Μακεδονίας: Εκδήλωση βράβευσης επιτυχόντων σε οικονομικές σχολές παρουσία του Μ. ΠαπαδόπουλουΠραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη πλέον εκδήλωση της βράβευσης των επιτυχόντων σε οικονομικές σχολές της Χώρας, από την Διοίκηση του 5ου Περιφερειακού Τμήματος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ‘’ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ’’
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι :

Ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Μ. Παπαδόπουλος , ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας  κ. Γ. Δακής, ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Παπαγεωργίου, ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ κ. Ν. Σαρρής, το μέλος της ΣτΑ και πρόεδρος της Ανώτηρης Πειθαρχικής Επιτροπής του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κ Μετίσογλου, και το μέλος της ΣτΑ κ. Δ. Κοεμτζόπουλος.

Επίσης το θερμό χαιρετισμό της έστειλε, η Βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας κα. Μαρία Αντωνίου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού κ. Καρακάσης Μανώλης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους φοιτητές, τους συγχάρηκε  γι’ αυτήν τους την επιτυχία. Αναφέρθηκε στο νόημα της εκδήλωσης,  για την επιβράβευση των δικών τους προσπαθειών, αλλά και των γονιών τους γι’ αυτήν την επιτυχία και να γνωρίσουν από τώρα το Οικονομικό Επιμελητήριο, που είναι ο θεσμικός οικονομικός σύμβουλος της Πολιτείας και θα είναι αρωγός στις προσπάθειες που κάνουν, τόσο κατά την διάρκεια των σπουδών, όσο και μετά την αποφοίτησή τους.

Αναφορά έκανε ο Πρόεδρος του περιφερειακού για τις συνέπειες τις κρίσης με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και τη φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό και απευθυνόμενος στους μελλοντικούς οικονομολόγους τους προέτρεψε να θωρακιστούν με γνώσεις και να αγαπήσουν αυτό με το οποίο θέλουν να ασχοληθούν, για να πετύχουν, γιατί κρίσεις υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν.

Το λόγο στη συνέχεια έλαβε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών κα Ρόϊδω Μητούλα η οποία με λόγια μεστά και κατανοητά έκανε μια ιστορική αναδρομή και ανέλυσε την έννοια της Βιώσιμης Ανάπτυξης.  

Ακολούθησε η απονομή των επαίνων στους 214 επιτυχόντες από τη Δυτική Μακεδονία και η παράδοση ενημερωτικού φακέλου για τις δράσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου, τα τρία τελευταία τεύχη των Οικονομικών Χρονικών και ο σύνδεσμος στη σελίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου με θέμα τη μελέτη που εκπόνησε το Οικονομικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά για τις προοπτικές που επαγγέλματος του οικονομολόγου στην Ελλάδα και ο ρόλος του στην έξοδο από την κρίση.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του 5ου Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ευχήθηκαν ολόψυχα σε όλους τους νέους οικονομολόγους και στις οικογένειές τους, καλή επιτυχία στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους.

Για το Π.Τ.
Ο πρόεδρος
 Καρακάσης Εμμανουήλ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.