Ταξιδεύοντας από το μουσείο Πτολεμαΐδας στις Κυκλάδες με μια μουσειοβαλίτσα



Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ του Δήμου Εορδαίας εμπλουτίζοντας τις εκπαιδευτικές του δράσεις  και με αφορμή την έκθεση «Ομήρου Οδύσσεια» του Δημοσθένη Κοκκινίδη, φιλοξενεί στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας το μικρό κινητό «Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης» με μορφή μουσειοβαλίτσας.
 
Η μουσειοβαλίτσα αυτή περιέχει αντίγραφα από ειδώλια του Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, αντίγραφα από χάλκινα εργαλεία, καθώς και βιντεοταινία, εκπαιδευτικό υλικό, και φωτογραφική έκθεση με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό.
    
Η κα Μάγκου Νατάσα, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, πραγματοποιεί το βιωματικό μέρος του Κυκλαδικού Πολιτισμού από το μάθημα της Ιστορίας της Γ΄ τάξης Δημοτικού.
    
Το Μουσείο μπορούν να επισκεφτούν όλα τα σχολεία για να γνωρίσουν τον Κυκλαδικό Πολιτισμό με βιωματικό τρόπο και δράσεις ψυχοκινητικής αγωγής.
    
Αυτή η βιωματική προσέγγιση δημιουργεί ενεργητικές διαδικασίες μάθησης, ενθαρρύνει τους μαθητές να σκέπτονται, να κρίνουν, να συμπεραίνουν και εγκαινιάζει μια πραγματικότητα στην οποία μαθητές και εκπαιδευτικοί γίνονται συνεργάτες, συνοδοιπόροι και συνερευνητές στα μονοπάτια της Ιστορίας.

Το μικρό «κινητό» Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης το οποίο θα φιλοξενείται στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας μέχρι την Τετάρτη 16 Απριλίου 2014, δέχτηκε την πρώτη επίσκεψη του  από τους  μαθητές της   Γ΄ τάξης του 6ου Δημ. Σχ. Πτολεμαΐδας  με τις δασκάλες: Αγάπη Μάνου και Δώρα Στεφανίδου.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Γκέκα Βαρβάρα, στη γραμματεία του Παλαιοντολογικού Ιστορικού Μουσείου και στο τηλέφωνο  24630 54444
Υπεύθυνη του Βιωματικού προγράμματος κ. Μάγκου Νατάσα.

Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ
Κρυσταλλίδου Θεοπίστη

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.