Βίντεο: Ανάγνωση & φαντασία στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου



Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, που  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου,  έχοντας  στόχο  να στρέψει  τα παιδιά από μικρή ηλικία στο βιβλίο και την ανάγνωση και να τα μυήσει στο  διάβασμα, διοργανώνει από τις 31 του Μάρτη έως και τις 4 του Απρίλη, εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων και αφηγήσεις.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μικρών φίλων στις εκδηλώσεις της  Τετάρτης  2 Απριλίου, Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, όπου οι μικροί μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον συγγραφέα Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη και τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη, με τους οποίους ταξίδεψαν στον κόσμο του βιβλίου και του σκίτσου.

Μέσα από τις αφηγήσεις, τα διαδραστικά παιχνίδια και τη μουσική, το πρόγραμμα παρουσίασης βιβλίων γίνεται  διασκεδαστικό και εύληπτο στους μικρούς φίλους του βιβλίου, οι οποίοι  εντυπωσίασαν με την ευστοχία των ερωτήσεων και τη διάθεση τους για πληροφορίες και μάθηση.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, με αφορμή την ημέρα, επεσήμανε  πως «τα παιδιά είναι οι αυριανοί πολίτες, που θα χρησιμοποιούν τη  βιβλιοθήκη, που θα στεγάζεται πλέον στο νέο κτήριο που κατασκευάζεται, θα είναι οι άνθρωποι εκείνοι που θα μεγαλώσουν, θα ζήσουν, θα μεγαλουργήσουν ελπίζω με το βιβλίο. Η ανάγνωση του βιβλίου είναι το πρώτο βήμα γι’ αυτή την ωραία διαδρομή(…) Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, σε όλο το διάστημα της λειτουργίας της, προσπαθεί να γίνει φιλική προς τα παιδιά, να τα υποστηρίξει, να τα κάνει φίλους της».

Δείτε το βίντεο:

 

140402 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ from Dimos Kozanis_Press Office on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.