Συμμετοχή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος



Οι φαρμακοποιοί του νομού Κοζάνης κατά την Γενική Συνέλευση της Τετάρτης 26.03.2014 αποφασίσαμε ομόφωνα τη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος .

Καταγγέλλουμε την επιχειρούμενη παράδοση της φαρμακευτικής περίθαλψης του Ελληνικού λαού στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και το κλείσιμο του φαρμακείου του χωριού και της γειτονιάς.

Καταγγέλλουμε την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς του φαρμάκου στο βωμό της δήθεν ανάπτυξης που θα επιφέρει πιο δύσκολη και πιο ακριβή  πρόσβαση στο απαραίτητο φάρμακο για τον ασθενή που το έχει ανάγκη.

Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να χορηγείται με υπευθυνότητα έχοντας ως στόχο την θεραπεία του πάσχοντος ασθενούς και όχι την αύξηση των κερδών των πολυεθνικών.

Αντιστεκόμαστε στην κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την υποβάθμιση της Υγειονομικής περίθαλψης του Ελληνικού Λαού, αντιστεκόμαστε στη διάλυση του Ελληνικού φαρμακείου ως λειτουργοί, επιστήμονες και θεματοφύλακες της Δημόσιας Υγείας.

Συνεχίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι και την ημέρα ψήφισης του επίμαχου Νομοσχεδίου και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Βουλή θα εκτιμήσουμε τα δεδομένα και θα επανακαθορίσουμε τη στάση μας.

Το κοινό μπορεί να εξυπηρετείται από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία

Ο  Πρόεδρος                    Ο  Γραμματέας
Στέργιος  Βελονάς                 Δημήτριος  Αδαμίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.