Επιστολή Γ. Δακή στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος



Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό χώρο www.opengov.gr, του σχεδίου της ΚΥΑ με θέμα : «Κατηγορίες αδειών χρήσης και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης των υδάτων. Διαδικασία και όροι έκδοσης ή τροποποίησης των αδειών, περιεχόμενο και διάρκεια ισχύος τους», απέστειλε επιστολή στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, με συνημμένες παρατηρήσεις-σχόλια των υπηρεσιών της Περιφέρειας επί της υπό διαβούλευση ΚΥΑ.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης η παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας αποτελεί θέμα μέγιστης προτεραιότητας και προς αυτή τη κατεύθυνση θα πρέπει να κινείται κάθε προσπάθεια θεσμικού εκσυγχρονισμού. Ο πρωτογενής τομέας που είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της οικονομίας μας χρήζει της βοήθειας όλων μας προκειμένου να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά του τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις αδειοδοτικές διαδικασίες θα πρέπει να αποβλέπει στην μείωση της γραφειοκρατίας, στην μείωση της διαφθοράς, στην αύξηση της διαφάνειας, στην βελτίωση των ελέγχων και στην μείωση του κόστους, εξασφαλίζοντας ωστόσο την προστασία του περιβάλλοντος και των πόρων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.