Δηλώσεις Ραχήλ Μακρή για την Παγκόσμια Ημέρα ΚαταναλωτήΡαχήλ Μακρή: «Η Συγκυβέρνηση έχει καταστήσει τους Έλληνες πολίτες ανίκανους να καταναλώσουν έστω και τα βασικά αγαθά διαβίωσης»

       Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή γιορτάζεται φέτος στη χώρα μας, εν μέσω αδυσώπητης οικονομικής κρίσης. Στην Ελλάδα του 2014, οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα ούτε για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Μανάδες ζητιανεύουν για να αγοράσουν γάλα στο παιδί τους, μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία, καθώς οι γονείς τους αδυνατούν να τους προσφέρουν ακόμη και ένα κομμάτι ψωμί για κολατσιό ενώ έξω από τα συσσίτια των δήμων, εκατοντάδες συμπολίτες μας συνωστίζονται για ένα πιάτο φαΐ.     
       Κι ενώ πολλοί Έλληνες πολίτες αδυνατούν να προμηθευτούν ακόμη και τα προς το ζην, κυβέρνηση και τρόικα συνεχίζουν να παίζουν το θέατρο του μνημονιακού παραλόγου, έχοντας βάλει στο στόχαστρο το φρέσκο γάλα και το ελληνικό ελαιόλαδο, δύο εκ των βασικότερων ειδών πρώτης ανάγκης. Είδη, τα οποία δεν μπαίνουν πλέον σε δεκάδες ελληνικά σπίτια, γιατί πολλοί συνάνθρωποί μας δεν δύνανται να τα αγοράσουν.
    Ο Έλληνας καταναλωτής, η άλλοτε σημαίνουσα οικονομική μονάδα, σήμερα δεν εξασφαλίζει πολλές φορές ούτε τον άρτο τον επιούσιο, αφού δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη συνεχόμενη αύξηση των τιμών. Τα ποσοστά ρεκόρ της εγχώριας ανεργίας, η ραγδαία συρρίκνωση του εισοδήματός καθώς και  το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες με τις  υψηλότερες τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης στην Ευρώπη, προκαλούν κατακόρυφη πτώση της αγοραστικής του δύναμης.
   Στη σημερινή «εποχή των ισχνών αγελάδων», ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή λαμβάνει χώρα υπό το μνημονιακό ζυγό. Οι πολίτες  φυτοζωούν, την ώρα που η Κυβέρνηση – φερέφωνο της τρόικα και των ιδιωτικών συμφερόντων τους απομυζεί, για να παραδώσει  «γη και ύδωρ» στους δανειστές.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.