Θετικές εντυπώσεις από την ανοιχτή συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης ΑΝΤ.Α.Μ.Α. στο Τρανόβαλτο

Θετικές εντυπώσεις άφησε η επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου της νέας Δημοτικής Κίνησης Σερβίων – Βελβεντού «ΑΝΤιμνημονιακό Αυτοδιοικητικό Μέτωπο Ανατροπής» (ΑΝΤ.Α.Μ.Α.) στην περιοχή των Καμβουνίων, με την ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποίησε το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 στο Τρανόβαλτο, παρουσία πολλών κατοίκων και στελεχών-φίλων της Κίνησης.

Ο επικεφαλής της Κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος Πολυδεύκης Λιάκος, αφού έδωσε το περίγραμμα των στόχων της δημιουργίας της Κίνησης τονίζοντας την αντιμνημονιακή διάσταση, την ανατροπή και τον επαναπροσδιορισμό του Καλλικράτη, προχώρησε στις θέσεις της Κίνησης για τη ανάπτυξη και την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, εστιάζοντας στον γεωργοκτηνοτροφικό τομέα, τον αγροτουρισμό και βέβαια στην ανάπτυξη και επαναδραστηριοποίηση του μαρμάρου -αδειοδότηση εκμεταλλεύσεων, δημιουργία ενιαίου φορέα πώλησης και εξαγωγής, εκμετάλλευση υποπροϊόντων μαρμάρου-, πάντα στην αναπτυξιακή προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Τέλος επιτέθηκε στη σημερινή δημοτική αρχή, κατηγορώντας την, για συμπόρευση με τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης που συρρίκνωσε το δήμο, για λογιστική μείωση του χρέους του δήμου και όχι ουσιαστική, για μη επίλυση τοπικών προβλημάτων (νερό Λαζαράδων) και για προβολή έργων «μακέτας» ή έργων προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις των παρευρισκομένων, ανάλογου περιεχόμενου με τα παραπάνω, με κοινό τόπο την αγωνία των κατοίκων για την ανεργία στην περιοχή, που -σύμφωνα με τους κατοίκους- φτάνει στο 80%!

Γιώργος Μαστρ. / mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.