Εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου Πτολεμαΐδας

Το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ και το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου, διοργανώνουν “Σεμινάριο γνωριμίας με τη Jazz” με τον καθηγητή χάλκινων πνευστών του Ωδείου κ. Νίκο Βαλταδώρο.

Το σεμινάριο είναι χωρισμένο σε 2 θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν σε δύο συνεχόμενες Πέμπτες στις 13 Μαρτίου και στις 27 Μαρτίου στις 19.00 στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Ωδείου. Στην πρώτη θεματική ενότητα, θα γίνει αναφορά στις απαρχές της Jazz μουσικής μέχρι την «επανάσταση» του Bebop, ενώ στη δεύτερη θεματική ενότητα θα παρουσιαστεί η εξέλιξη της jazz από την Cool Jazz μέχρι και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου μέσα από την προβολή  βίντεο, ηχητικών αποσπασμάτων και φωτογραφιών , θα παρουσιαστούν οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι της jazz και θα επιχειρηθεί αναφορά και ανάλυση των σημαντικότερων ειδών της.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό για όλους, μουσικούς και μη κάθε ηλικίας που αγαπούν την Jazz και θέλουν να την γνωρίσουν μέσα από την ιστορία της.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.