Δήμο Σερβίων-Βελβεντού: Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα



Με την μεγάλη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας δίπλα στη λίμνη Πολυφύτου και την Γέφυρα Σερβίων έκλεισε το 12ήμερο των Αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού. Μία ημέρα νωρίτερα την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τις καρναβαλικές παρελάσεις και το άναμμα των φανών. Στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων το κάψιμο του καρνάβαλου ακολούθησε η απονομή των βραβείων στους συμμετέχοντες της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης και παραδοσιακό γλέντι γύρω από τη φωτιά.

Ξεχωριστό χρώμα, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, είχε και ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε στη Γέφυρα Σερβίων – Λίμνη Πολυφύτου ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού προσφέροντας σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνες και τοπικό κρασί ενώ τη δική του συμμετοχή είχε ο Σύλλογος Γυναικών Σερβίων παρασκευάζοντας και προσφέροντας παραδοσιακές πίτες στους επισκέπτες και στους διερχόμενους εκδρομείς.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.