Διάλεξη με θέμα: «TDMA Χρονοδρομολόγηση και Σχήματα Διαπομπής με προτεραιότητες στα Ασύρματα δίκτυα» στο ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας



Διάλεξη με θέμα « TDMA Χρονοδρομολόγηση και Σχήματα Διαπομπής με προτεραιότητες στα Ασύρματα δίκτυα», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου  2014 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά. Ομιλητής είναι ο κ. Δημήτριος Δ. Βέργαδος,  Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Μέλος της Ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Περίληψη

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στα ασύρματα δίκτυα πολλαπλών βημάτων (wireless multihop networks) είναι ο χρονοπρογραμματισμός των μεταδόσεων με ένα δίκαιο και αποτελεσματικό τρόπο. Στo πλαίσιο αυτής της ομιλίας, παρουσιάζεται μια ταξινόμηση των υπαρχόντων αλγορίθμων ΤDΜΑ χρονοπρογραμματισμού η οποία βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, π.χ. την οντότητα που έχει χρονοπρογραμματιστεί, τις πληροφορίες σχετικά με τη τοπολογία του δικτύου που απαιτούνται για την παραγωγή ή τη διατήρηση του χρονοπρογραμματισμού και τις οντότητες που εκτελούν τον υπολογισμό για την παραγωγή και τη διατήρηση των schedules.

Επίσης, η διαπομπή (Handoff) είναι ένα βασικό στοιχείο σε ασύρματα κυψελοειδή δίκτυα με σκοπό την παροχή Ποιότητας Υπηρεσίας (Quality of Service – QoS ) στους χρήστες και την υποστήριξη της κινητικότητας των χρηστών. Η αποτυχία της διαμπομής θα έχει ως αποτέλεσμα την αναγκαστική λήξη/τερματισμό μιας κλήσης σε εξέλιξη. Σε αυτή τη διάλεξη θα παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη μελέτη των βασικών στοιχείων, των διαφόρων ειδών και φάσεων της διαδικασίας διαπομπής.

Οργάνωση :Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας – Καστοριά, IEEE  Student Branch of Kastoria.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα : http://kastoria.teikoz.gr/ieeestudentbranch/

Από το Τμήμα Δημοσίων  και Διεθνών Σχέσεων
του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.