«Καμπάνα» της πολεοδομίας του Δήμου για το αυθαίρετο της εκκλησίας στο Πρωτοχώρι



Το πόρισμα της πολεοδομίας του Δήμου Κοζάνης αναφέρει ότι «στον αύλειο χώρο του Ιερού ναού Αγ. Γεωργίου της Τ.Κ. Πρωτοχωρίου του Δήμου Κοζάνης, με φερόμενο ιδιοκτήτη την Εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού ναού διαπιστώθηκε αυθαίρετη κατασκευή μπαζώματος χωρίς Οικοδομική άδεια κατά παράβαση του νόμου κλπ… και συντάχθηκε έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτων κατασκευών”. Η πολεδομία για το παραπάνω έβαλε πρόστιμο 1,000 €. Η σημείωση της παράβασης απο την Πολεοδομία εκθέτει ανεπανόρθωτα το τοπικό συμβούλιο (Νικος Καμπουρίδης κλπ) που δεν επραξε τα δέοντα προκειμένου να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της εκκλησίας.

Ολα ξεκίνησαν όταν το εκκλησιαστικό συμβούλιο, με την σύμφωνη γνώμη του Πολιτιστικού συλλόγου και την σκανδαλώδη ανοχή του τοπικού συμβουλίου, προχώρησε χωρίς καμμία άδεια απο νόμιμη αρχή στο κόψιμο των δένδρων στο προαύλιο του σχολείου ενώ προσπάθησαν να κόψουν και τα δένδρα στον αύλειο χώρο της εκκλησίας αλλά σταμάτησαν λόγω παρέμβασης κατοίκων οι οποίοι κάλεσαν την δημοτική αστυνομία. Στον αύλειο χώρο της εκκλησίας έγιναν έργα πολιτικού μηχανικού χωρίς την νόμιμη άδεια παρ’οτι είναι γνωστό ότι η πλατεία και ο αύλειος χώρος της εκκλησίας έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα αναμόρφωσης του δήμου όπου τελικά θα ξεκινήσουν οι εργασίες έστω και λίγους μήνες πριν από τις εκλογές.

Στο Πρωτοχώρι φαινόμενα λαθροϋλοτόμισης σε κεντρικά σημεία του χωριού και ανεξέλεγκτης ρίψης μπαζών στις εξοχές του, έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν. Πάντα με την ανοχή η την σύμφωνη γνώμη της τοπικής δημοτικής εξουσίας ανάλογα βέβαια και του μεγέθους της «πολιτικής πελατείας».

vetonews.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.