Η Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος να ζεις για τη διαχείριση του θέματος της διαγραφής των προστίμων από επιχείρηση του κέντρου



Έλλειψη σοβαρότητας, εκ μέρους της Δημοτικής αρχής, δείχνει η διαχείριση του θέματος της διαγραφής των προστίμων από επιχείρηση του κέντρου της πόλης!

Αναταράξεις στην παράταξη του Δημάρχου προκάλεσε η απόφαση της Επιτροπής φορολογικών διαφορών του Δήμου, της οποίας προΐσταται η αντιδήμαρχος κα Μπουμπόναρη,για διαγραφή προστίμου 11.000 ευρώ από γνωστή επιχείρηση του κέντρου της πόλης. Πρόκειται για πρόστιμο που επεβλήθη από τις υπηρεσίες του Δήμου για κατάληψη δημόσιου χώρου χωρίς την ανάλογη άδεια .Το θέμα αποσύρθηκε με παρέμβαση του κου Δημάρχου, ο οποίος ως Πόντιος Πιλάτος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εσωτερικές διαφωνίες της παράταξής του.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που θέμα της συγκεκριμένης επιχείρησης απασχολεί το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα με εισηγήτρια και στο παρελθόν την κα Μπουμπόναρη. Και εδώ εγείρονται ερωτηματικά.

Εμείς δηλώνουμε για πολλοστή φορά:

Ο Δήμος οφείλει να διασφαλίζει την ορθή χρήση του δημόσιου χώρου και την ισόνομη αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων. Ο δημόσιος χώρος ανήκει στους πολίτες. Η Δημοτική Αρχή έχει χρέος να τον υπερασπίζεται. Αν δεν το κάνει πρέπει να απολογηθεί ή για ανικανότητα ή για έλλειψη βούλησης ή για πελατειακές σχέσεις.

Όσον αφορά στο θέμα των ‘ειδικών’ αδειών που προτίθεται να δώσει ο Δήμος σε καταστήματα, όπως ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο στις 18/2/2014,για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου λόγω της Αποκριάς έχουμε να πούμε τα εξής:

Η εποχή της αποκριάς είναι μια πολύ ιδιαίτερη εποχή για την Κοζάνη. Σε πολλές περιπτώσεις είναι και μια ευκαιρία για την αύξηση της οικονομικής κίνησης στην περιοχή σε μια δύσκολη εποχή. Και η ευθύνη της Δημοτικής Αρχής είναι να περιφρουρήσει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της αποκριάς, και να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της πόλης.

Δυστυχώς τις ημέρες της Αποκριάς επικρατεί στην πόλη μας μια κατάσταση ανεξέλεγκτη, κακής αισθητικής και ηχορύπανσης, η οποία όπως είπαμε και στο παρελθόν, αλλοτριώνει το λαϊκό έθιμο και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του, καθιστά την πόλη ανυπόφορη για πολλούς κατοίκους του κέντρου, δεν αποτελεί τουριστικό δέλεαρ και δεν τιμά την Δημοτική Αρχή.

 
Δημοτική Κίνηση
‘Κοζάνη – Τόπος να ζεις’

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.