ΕΒΕ Κοζάνης: Ανακοίνωση για σύσκεψη εργασίας και ενημερωτική εκδήλωση



Θέμα: Σύσκεψη Εργασίας «Ο Σχεδιασμός της Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Καλούμε τα μέλη μας να παραβρεθούν στη Σύσκεψη Εργασίας που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Επιμελητήριο στην πρώην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00.

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη, καθώς θέμα της σύσκεψης είναι: «Ο Σχεδιασμός της Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020».               

Το Επιμελητήριο Κοζάνης ενημερώνει τα μέλη του, καθώς και τους φορείς του Δημόσιου Τομέα, ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου θέτει σε άμεση λειτουργία το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) – www.promitheus.gov.gr – μέσα από το οποίο θα πραγματοποιείται το σύνολο των δημοσίων συμβάσεων στη χώρα.
    
Τα οφέλη για τις επιχειρήσεις είναι πολύ σημαντικά, καθώς όλη η επικοινωνία και η διαχείριση γίνεται ηλεκτρονικά με κύρια αποτελέσματα το μικρότερο κόστος συμμετοχής στους διαγωνισμούς για τους υποψήφιους. Ειδικότερα, καθώς θα γίνεται ηλεκτρονική υποβολή προσφοράς και αυτεπάγγελτη αναζήτηση των απαιτούμενων  δικαιολογητικών και πιστοποιητικών, το σύστημα εξασφαλίζει ευρύτερη δυνατότητα συμμετοχής, λόγω της μείωσης του κόστους, αλλά και απόλυτη νομική διασφάλιση και διαφάνεια.
    
Πεδίο εφαρμογής είναι η εκτέλεση έργων, η προμήθεια αγαθών και η παροχή υπηρεσιών σε όλα τα στάδια και ανεξαρτήτως διαδικασίας ανάθεσης άνω των χιλίων ευρώ (1.000,00€).
    
Σε αυτό, θα καταχωρούνται υποχρεωτικά μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) του συστήματος για κάθε δημόσια σύμβαση, τα στοιχεία που αφορούν:

•  στο πρωτογενές αίτημα,
•  στην έγκριση του,
•  στη διακήρυξη του,
•  τη συμβασιοποίησή του και
•  στις σχετικές πληρωμές που πραγματοποιούνται για την υλοποίηση της.
   
Για την παρουσίαση του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), το Επιμελητήριο Κοζάνης σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και

Ανταγωνιστικότητας και τα Επιμελητήρια Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 17:30 στην πρώην αίθουσα Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Κοζάνη.

Καλούνται τα μέλη – επιχειρήσεις των Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας να παραβρεθούν, αλλά και οι φορείς του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, καθώς το θέμα αφορά όλους.
    
Την εκδήλωση του ΕΣΗΔΗΣ θα προλογίσει ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου κ. Στέφανος Κομνηνός και η παρουσίαση θα γίνει από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Για το Επιμελητήριο Κοζάνης
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Κυριακίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.