Παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου για την υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ στην ΠτολεμαΐδαΠΑΜΕ Εορδαίας

Ο νόμος της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (Π.Φ.Υ) που ψηφίστηκε στη Βουλή οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων παροχών υγείας απέμειναν μέχρι σήμερα.

Βγάζουν σε διαθεσιμότητα 8000 γιατρούς και εργαζομένους του ΕΟΠΥΥ εκτός από 1500 υπαλλήλους που θα μείνουν στις 57 περιφέρειας του οργανισμού για να υλοποιήσουν τις αποφάσεις για το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης οι διευθυντές των 57 περιφερειών καλούνται να κλείσουν όλες τις μονάδες του οργανισμού (πολυιατρεία) μέχρι τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη, να παραλάβουν , να διαφυλάξουν και να παραδώσουν στη συνέχεια στις υγειονομικές περιφέρειες (ΥΠΕ) την περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ του ΕΟΠΥΥ.

Αυτό που συνολικά υπηρετεί η μεταρρύθμιση είναι η ενίσχυση της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Π.Φ.Υ προς όφελος των επιχειρηματιών στο τομέα της υγείας.

Ολοένα και περισσότερο το κόστος των υπηρεσιών υγείας μεταφέρεται στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία , τους φόρους, την συνεχή μείωση και συντάξεων.

Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, που θα επιβαρυνθούν πολλαπλάσια για να καλύψουν τις ανάγκες Π.Φ.Υ είναι εγκληματικά τραγική. Τα νοσοκομεία , τα Κέντρα Υγείας έχουν τεράστια κενά με δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. Η κινητικότητα – διαθεσιμότητα του προσωπικού εντάσσεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για την ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας που θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις.

Με οργάνωση παντού, με ταξική  αλληλεγγύη μπορούμε να βάλουμε φρένο στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις.

ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ Π.Φ.Υ, ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Διεκδικούμε:
Αποκλειστικά δημόσιο , δωρεάν σύστημα υγείας – πρόνοιας.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν κέντρα υγείας για όλο το λαό.
Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
-ΣΕΥΠΕ-

Συγκυβέρνηση και Ε.Ε αυτή τη φορά έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ( Π.Φ.Υ), προωθώντας με το νέο νόμο που ψηφίστηκε το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ ( μέχρι τη Δευτέρα 17/02). Ενισχύουν έτσι την παραπέρα εμπορευματοποίηση- ιδιωτικοποίηση της Υγείας προς όφελος επιχειρηματικών ομίλων που εποφθαλμιούν ότι απέμεινε από το χώρο της Υγείας για την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Ταυτόχρονα χιλιάδες εργαζόμενοι στενάζουν από τις μειώσεις μισθών, τα χαράτσια, την ανεργία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Η τραγική κατάσταση που βιώνουν εργαζόμενοι και ασθενείς στα νοσοκομεία, με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υπηρεσίες υγείας, τα εισιτήρια των 5 ευρώ, η ατελείωτη αναμονή για εξετάσεις και χειρουργεία, η κατάργηση κλινών και οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων αποτελούν το βάρβαρο σκηνικό που διαδραματίζεται καθημερινά στις μονάδες Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, ανασφάλιστο από κοινού με φτωχούς αγρότες που δίνουν τη μάχη στα μπλόκα για να μην ξεκληριστούν, με τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους, να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην υγεία, στη ζωή!

Για  να  ανατραπούν  όλα τα  αντιλαϊκά  μέτρα  της  κυβέρνησης  στην  υγεία. Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας (ΚΥ)! Όχι στη κινητικότητα και στη διαθεσιμότητα!

Ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας με προσανατολισμό στη πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Ενιαίο,  αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα  ΠΦΥ για όλο το λαό. Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη κι αποκλειστική  απασχόληση,  να  εξοπλιστούν  και  να  μετατραπούν  σε  αποκλειστικά  δημόσια  και  δωρεάν  Κέντρα  Υγείας.

Για πλήρη χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και των ασφαλιστικών  ταμείων  από  τον  κρατικό  προϋπολογισμό.  Να  καταργηθούν  οι  πληρωμές  των ασθενών  και  κάθε  ισοδύναμο  μέτρο.  

Μαζικές  προσλήψεις  μόνιμου  και  αποκλειστικής  απασχόλησης  υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.
Ουσιαστικά  μέτρα  προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού  εργασίας και  τεχνικού  ασφάλειας. Σταθερό  5ήμερο  –  6ωρο  –  30ωρο.  Μία  εφημερία  την  εβδομάδα  για  τους  γιατρούς.
 
Να  σφραγιστούν  ΤΩΡΑ  τα  βιβλιάρια  όλων  των  ανασφάλιστων,  να  καλυφθούν ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι  στα  «κοινωφελή  προγράμματα»  και  στα  προγράμματα  μαθητείας  ή  πρακτικής  άσκησης και να πληρώνονται από τον πρώτο μήνα.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ- ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.