Ενδιαφέρουσα ημερίδα για το μανιτάρι ως εναλλακτική μορφή καλλιέργειας πραγματοποίησε ο Δήμος Κοζάνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Το μανιτάρι, μια εναλλακτική μορφή καλλιέργειας», που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στην Τοπική Κοινότητα Αιανής.

Πλήθος κόσμου από την Αιανή και την ευρύτερη περιοχή παρέστη στην εκδήλωση, στην οποία ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης Δάσκαλος, Συγγραφέας και Πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας, πραγματοποίησε εισήγηση με τίτλο “Τα μανιτάρια στη Δυτική Μακεδονία”, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκε στα 3.500 είδη διαφορετικών μανιταριών, καθώς και στα είδη που φύονται στην περιοχή,  στη συλλογή μανιταριών ως χόμπι καθώς και στη διαδικασία δημιουργίας μονάδων παραγωγής μανιταριών. Ο κ.  Φώτης Παρασκευαΐδης, επιχειρηματίας μανιταριών από τα Γρεβενά, πραγματοποίησε ομιλία για τα 100 διαφορετικά μανιταροπροϊόντα που συσκευάζει.

Επίσης στην ημερίδα παραβρέθηκε ο συντοπίτης μας Καρακούλας Βαγγέλης, από την Τοπική Κοινότητα Κερασιάς, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπική του εμπειρία και τη δραστηριοποίησή του στον τομέα των μανιταριών. Στο τέλος των εισηγήσεων δόθηκαν απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα και τους π

Την ημερίδα χαιρέτισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής κ. Γιώργος Φτάκας, καθώς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Κοζάνης, αρμόδιος για την περιοχή, κ. Νίκος Βλάχος.

Η παρουσίαση τελούσε υπό τον συντονισμό της Αντιδημαρχίας  Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης και του Αντιδημάρχου κ. Κώστα Κυριακίδη, σε συνέχεια του προγράμματος ενημέρωσης και στήριξης του πρωτογενή τομέα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.