Συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Κοζάνης Κώστα Κύργια στον τηλεοπτικό σταθμό Flash



Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Flash tv παραχώρησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης κ. Κων/νος Κύργιας την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου.
Ο
 κ. Κύργιας, αναφέρθηκε στους λόγους που τον ώθησαν να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης.

«Βασική αιτία, είναι η ανυπαρξία των κομμάτων, τα ψέματα, οι λόγοι δίχως έργα, η καταστροφή του τόπου μου. Νοιώθω την ηθική υποχρέωση απέναντι στη νεολαία να επιστρέψω τα χαμένα τους όνειρα .

Η γενιά του πολυτεχνείου «η δική μου» γενιά , ενώ πολέμησε για τη δημοκρατία, τελικά εγκατέστησε την κομματοκρατία που τώρα έχει εξελιχθεί σε μία μορφή δημοκρατικής χούντας.

Καταστρατηγήθηκαν νόμοι, αποφάσεις, που οι ίδιοι πριν είχαν ψηφίσει με αποτέλεσμα να χρεώσουν τη χώρα.

Αποφασίσαμε εδώ και 1 ½ χρόνο περίπου να δημιουργήσουμε την κίνηση των «Αδέσμευτων Πολιτών» Κοζάνης, με σκοπό την ανάπτυξη της πόλης .

Πιστεύοντας πώς εάν ένα κύτταρο είναι ζωντανό, οι Δήμοι δηλαδή, τότε θα είναι ζωντανή όλη η χώρα.

Η γενιά των νέων είναι αυτή που θέλουμε να αγκαλιάσουν αυτή την κίνηση για να κάνουμε την πόλη μας πιο αποδοτική, τις υπηρεσίες, την ποιότητα της ζωής μας» .

Στο ερώτημα, πώς θα μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βοηθήσει τον πολίτη άμεσα, απάντησε:

«Το Αναπτυξιακό  σχέδιο  των «Αδέσμευτών Πολιτών » , δεν αφορά έργα βιτρίνας αλλά έργα που θα φέρουν εισροή χρημάτων .

Αξιοποίηση των σημείων αναφοράς της πόλης τα οποία θα φέρουν επισκέπτες και σαφώς έσοδα.

Δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου σε συνεργασία με τον ΟΒΙ, στον οποίο είναι κατατεθειμένες χιλιάδες τεχνολογικές εφευρέσεις τις οποίες αγνοούμε.

Η αξιοποίηση του πάρκου Κουρί θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό πόρο χρημάτων για την πόλη, δημιουργώντας θεματικό πάρκο.

Άλλος ένας στόχος των «Αδέσμευτων Πολιτών», είναι η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου για να είναι πιο ευέλικτες, πιο αποδοτικές και πιο χρηστικές στον δημότη».

Το  Αναπτυξιακό  σχέδιο των «Αδέσμευτων Πολιτών»  θα παρουσιαστεί επισήμως στα ΜΜΕ ολοκληρωμένο, κοστολογημένο  και χρονολογημένο .

Το κόστος των Αναπτυξιακών έργων, είναι ιδιαίτερα χαμηλό, με άμεσο σκοπό να γίνει η απόσβεση των στοχοποιημένων έργων τα οποία θα φέρουν χρήματα στον τόπο μας.

Ο κ. Κύργιας κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα στη νεολαία να συμμετέχει ενεργά στη κίνηση των «Αδέσμευτων Πολιτών» μιας και το μέλλον ανήκει σ’ αυτήν.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.