Εκπαιδευτική δράση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σιάτιστας με τίτλο «Οι μικροί βιβλιοθηκονόμοι»Ξεκίνησε τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου η Εκπαιδευτική δράση  της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σιάτιστας με τίτλο «Οι μικροί βιβλιοθηκονόμοι» η οποία στοχεύει στη γνωριμία των μαθητών με τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης.

Στα πλαίσια αυτά οι μαθητές της Ε΄τάξης του 2ου δημοτικού σχολείου Σιάτιστας και της Β΄τάξης του 1ου δημοτικού, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους χώρους, τους τρόπους οργάνωσης μιας σύγχρονης  βιβλιοθήκης, τις υπηρεσίες που προσφέρει και τους τρόπους αναζήτησης και εντοπισμού πληροφοριών στο έντυπο και ηλεκτρονικό της υλικό.

Οι μαθητές μαθαίνουν τι είναι βιβλιοθήκη, τι είναι και με τι ασχολείται ο βιβλιοθηκονόμος, τι είναι η βάση δεδομένων, πως τοποθετούνται τα βιβλία στα ράφια, πως βρίσκουμε το βιβλίο που μας ενδιαφέρει; Στη συνέχεια αναλαμβάνουν  δράση οι ίδιοι σαν μικροί βιβλιοθηκονόμοι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.