Δήμος Κοζάνης: Επίσκεψη στην Ανάβρα Μαγνησίας στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης νέων αγροτών



Τον πρότυπο αγροτικό οικισμό Ανάβρας του Δήμου Αλμυρού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, επισκέφθηκε ομάδα νέων κυρίως αγροτών, στο πλαίσιο της οργανωμένης προσπάθειας ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με την Ένωση Νέων Αγροτών Κοζάνης και τον Γεωργοκτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Αλιάκμων», με στόχο την ενημέρωση για πρότυπες και καινοτόμες εκμεταλλεύσεις στους τομείς αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υποδειγματικές υποδομές της Ανάβρας η οποία διαθέτει μηδενικό ποσοστό ανεργίας, και κατάφερε να διπλασιάσει τον πληθυσμό της –μέσος όρος ηλικίας 40 έτη- τα τελευταία 15 χρόνια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον πρώην πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δημήτρη Τσουκαλά ο οποίος είχε και την ιδέα του όλου εγχειρήματος, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο νέος πρόεδρος κ.  Γιώργος Κελάφας, ο οποίος μίλησε για τη δική του κτηνοτροφική μονάδα.

Στη συνέχεια τα μέλη επισκέφτηκαν το μεγάλο περιβαλλοντικό πάρκο της Ανάβρας,  το πρότυπο σφαγείο, το μουσειακό χώρο, ενώ  είχαν και  την ευκαιρία να δουν τα 3 κτηνοτροφικά πάρκα που διαθέτει, στα οποία εκτρέφονται πάνω από 5.000 βοοειδή, 15.000 αιγοπρόβατα και 6.000  χοιρινά, καθώς και το πρότυπο σφαγείο Ανάβρας.

Επίσης συζητήθηκε και η επερχόμενη δημιουργία τηλεθέρμανσης από βιομάζα, με την εκπόνηση της μελέτης από τμήμα του ΤΕΙ στην Κοζάνη, στην προσπάθεια ενσωμάτωσης τόσο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όσο και της βιομάζας γενικότερα στην παραγωγή ενέργειας.

Η παραπάνω ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο μιας οργανωμένης προσπάθειας ενημέρωσης, που αναλαμβάνει ο Δήμος Κοζάνης, για πρότυπες και καινοτόμες εκμεταλλεύσεις στους τομείς αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.