Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με ομιλήτρια την κυρία Διονυσία Σταύρου – Αντωνίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Κοζάνης, την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014, στο Κοβεντάρειο, με ομιλήτρια την Κοινωνιολόγο-Πανεπιστημιακό κυρία Διονυσία Σταύρου – Αντωνίου.

Η εκδήλωση είχε διττό στόχο. Από τη μία πλευρά απότισε ένα μικρό φόρο τιμής στο πατέρα της ομιλήτριας Δημήτριο Σταύρου, ο οποίος διατέλεσε Νομάρχης Κοζάνης – Γρεβενών την περίοδο 1929 – 1930, τοποθετημένος από τον τότε πρωθυπουργό Ελ. Βενιζέλο. Από την άλλη πλευρά προσπάθησε μέσω της ομιλίας, με θέμα «Επιστροφή στις αξίες του παρελθόντος ως αντίδοτο της κρίσης», να καταγράψει με λιτό και εύστοχο τρόπο τις αβεβαιότητες της εποχής μας, να περιγράψει την πολυεπίπεδη κρίση στη χώρας μας και να προσδιορίσει τις αξίες που μπορούν να μας οδηγήσουν σε μια νέα, καλύτερη εποχή. Αξίες όπως της άμεσης δημοκρατίας, της συμμετοχικότητας και της συλλογικότητας. Η συζήτηση που ακολούθησε, αποδεικνύει ότι η ομιλήτρια προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού και έδωσε αφορμή για περισυλλογή και σκέψη.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης Μάρκος Φλώρος, και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης Αλέκα Καρυπίδου.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.