Τέλος και επισήμως για τον ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα Καρυπίδη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



Ολοκληρώθηκε το προαναγγελθέν διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Θεόδωρο Καρυπίδη, καθώς η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αποφάσισε να αποσύρει την στήριξή της στην υποψηφιότητά του.

Οπως είχε γράψει πρώτο το iefimerida από την Πέμπτη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αποφασίσει από χθες να απομακρύνει την υποψηφιότητα Καρυπίδη έπειτα από τα όσα βγήκαν στο φως της δημοσιότητας και την έκταση που πήραν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής, Δημήτρης Βίτσας, εισηγήθηκε την άρση της στήριξης τονίζοντας πως «όσα είπε βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές, το ύψος και το ήθος του κόμματος».

Πλέον μοναδικό ερωτηματικό παραμένει το ποιον θα στηρίξει το κόμμα για την εν λόγω περιφέρεια, αλλά και το τι θα κάνει ο ίδιος ο κ. Καρυπίδης, ο οποίος μέχρι χθες δήλωνε ότι θα κατέβει στις εκλογές με ή χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειωτέον ότι το βράδυ τη Πέμπτης, σε άτυπη ψηφοφορία, ο ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης είχε εκφράσει την στήριξή του στον δημοσιογράφο – παρουσιαστή.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας και ζήτημα άρσης της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη στην Πελοπόννησο, ωστόσο η πλειοψηφία του οργάνου απέρριψε τέτοια συζήτηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή της συνεδρίαση, συνεκτιμώντας τα στοιχεία και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, καθώς και την κρισιμότητα των αυτοδιοικητικών εκλογών για την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων, αποφάσισε την άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη για την θέση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας.

Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται σε αναζήτησή άλλης υποψηφιότητας, την οποία θα αποφασίσει η ΚΠΕ μετά από διαβούλευση με τις τοπικές οργανώσεις».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.