Κοζάνη: Ψάχνουν πώς βρέθηκε το χρώμιο στο νερόΤα αίτια της παρουσίας χρωμίου και εξασθενούς χρωμίου στα υπόγεια νερά των περιοχών Ακρινής, Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου και Κοιλάδας του Δήμου Κοζάνης πρόκειται να διερευνήσει, το επόμενο χρονικό διάστημα, το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τη σχετική προγραμματική σύμβαση εγκρίνει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης και θα υπογράψουν, στη συνέχεια, ο Δήμος, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και το ΑΠΘ.

“Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση απέναντι στους κατοίκους των περιοχών αυτών να διερευνήσουμε την αιτία της ύπαρξης χρωμίου στο νερό. Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί, αν το χρώμιο που εντοπίστηκε τον Απρίλιο του 2013, προέρχεται από τα πετρώματα του υπεδάφους ή από κάποια ανθρώπινη δραστηριότητα” εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης, Παρθένα Τουμπουλίδου.

“Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας θα γνωρίζουμε αν μπορούμε να ‘στηριζόμαστε’ στην περιοχή αυτή για μελλοντικές γεωτρήσεις ή αν θα πρέπει να αναζητήσουμε υδάτινους πόρους σε άλλα σημεία” προσθέτει.

Στο μεταξύ, όπως τονίζει, το νέο δίκτυο ύδρευσης έχει ολοκληρωθεί και οι οικισμοί που αντιμετώπισαν πρόβλημα υδροδοτούνται πλέον από άλλη πηγή υδροδότησης και συγκεκριμένα από τον αγωγό που έδινε νερό στην πόλη της Κοζάνης σαν εφεδρεία.

newsit.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.