Προεγκρίσεις δύο έργων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας



«Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κονδύλια του ΕΣΠΑ» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, υπογράφοντας τις προεγκρίσεις των σχεδίων σύμβασης δύο ακόμη έργων.

Πρόκειται για τις Λιμναίες υποδομές Δήμου Αμυνταίου Πετρών – Ζάζαρης Χειμαδίτιδας προϋπολογισμού 1.622.500 € και την ολοκλήρωση των λιμναίων υποδομών Αγίου Παντελεήμονα – Βεγορίτιδας προϋπολογισμού 1.001.584 €.

Το πρώτο έργο αφορά στη δημιουργία λιμναίων λιμενικών υποδομών σε τρία διακριτά σημεία, στην παρόχθια περιοχή της λίμνης Πετρών Βορειοανατολικά του ομώνυμου οικισμού, στην παρόχθια περιοχή της λίμνης Ζάζαρης μπροστά από τον οικισμό Λιμνοχωρίου και στην παρόχθια περιοχή της λίμνης Χειμαδίτιδας στη θέση Αγία Παρασκευή. Η κάθε παρέμβαση συνίσταται στη δημιουργία ενός εξ ολοκλήρου πλωτού αλιευτικού – οικοτουριστικού λιμενίσκου σύγχρονης τεχνολογίας και πολλαπλών χρήσεων, για την εξυπηρέτηση τόσο των αλιευτικών – οικοτουριστικών σκαφών όσο και των συμβατών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων. Θα αποτελείται από μια πλωτή πεζογέφυρα πρόσβασης που κατά καιρούς θα εδράζεται στον πυθμένα, ομάδα πλωτών προβόλων  και πλωτή εξέδρα υποστήριξης.

Το δεύτερο έργο αφορά στην απαιτούμενη λειτουργική ολοκλήρωση του πλωτού λιμένα του Αγίου Παντελεήμονα. Θα κατασκευαστεί με την ολική απορρόφηση του υφιστάμενου πλωτού έργου με πλήρη επανάχρηση – αναδιάταξη όλων των τμημάτων του με αποτέλεσμα σημαντική μείωση της απαιτούμενης δαπάνης. Αποτελείται από μία πλωτή πεζογέφυρα πρόσβασης που κατά καιρούς θα εδράζεται στον πυθμένα, δύο σειρές προσήνεμων πλωτών κυματοθραυστών, πλωτές εξέδρες υποστήριξης χρήσεων και πλωτές διαμορφώσεις υποδοχής τουριστικών υδροπλάνων και επιβατηγών τουριστικών πλοιαρίων. Το έργο εκτείνεται σε απόσταση περίπου 200μ. από την όχθη και σε πλάτος περίπου 100μ. 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.