Απάντηση του Υποψήφιου δήμαρχου Κοζάνης Κωνσταντίνου Κύργια προς τον Kύριο Ζήση Κοντογούνη



Κύριε Κοντογούνη, ή καλύτερα γιατρέ μου, δυστυχώς αγγίζεις ένα θέμα που έχει μείνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ποτέ κανείς πολιτικός δεν ασχολήθηκε με το πιο καίριο ζήτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της κοζάνης που αφορά θέματα υγείας. Ζούμε σε έναν τόπο όπου η θυσία της Ιφιγένειας φαντάζει πταίσμα μπροστά στις εκτελέσεις των δικών μας ανθρώπων, που στο όνομα της εξέλιξής ενός κράτους κατακρεουργούνται καθημερινά στα χειρουργεία της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Καρκίνος, καρδιακά, εγκεφαλικά, πνευμονολογικά, λευχαιμίες, εργατικά ατυχήματα, όλα στο βωμό της οικονομίας ενός έθνους που ποτέ δεν έσκυψε να δει τις ανάγκες μας. Ποτέ και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να δημιουργήσει έργα ώστε να μετριάσει τις επιπτώσεις της ρύπανσης στο λεκανοπέδιο, ποτέ και κάνεις από τους τοπικούς άρχοντες δε σήκωσε ανάστημα να φωνάξει, να απαιτήσει στην κεντρική κυβέρνηση για υποδομές περίθαλψης.

Και λέω ποτέ γιατί και αυτές οι επεκτάσεις που γίνανε ήταν κεντρικός σχεδιασμός, αφορούσε όλη την ελλάδα και ήταν ενταγμένος στα πλαίσια του “χρεώστε το κράτος για να πάμε στα μνημόνια να βγάλουμε και εμείς το κάτι τίς μας”.

Και ιδού τα χάλια μας: ένα νοσοκομείο φάντασμα, όπου το μόνο που σώζει την κατάσταση αλλά δυστυχώς δεν επαρκεί είναι η αυτοθυσία των εργαζομένων και τον γιατρών.
Αναφέρεσαι στο ΕΚΑΒ και στις απώλειες θέσεων εργασίας. Άποψή μου είναι ότι με αυτά τα δεδομένα και σε αυτή την χρονική στιγμή, όπου τα οικονομικά του κράτους αλλά και του δήμου δε μας επιτρέπουν να ονειρευόμαστε πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Το ΕΚΑΒ είναι το εισιτήριο μας προς τη ζωή, είναι το μέσο που μπορεί να μετριάσει τις απώλειες συνανθρώπων μας.

Άρα, όχι μόνο δε συμφωνώ στη συρρίκνωσή του, αλλά πρέπει να απαιτήσουμε την αναβάθμισή του, όπως προσωπικό, κτίρια, οχήματα, εκσυχρονισμό υποστηρικτικού υλικού και ότι άλλο χρειάζεται για να λειτουργεί 24 ωρες το 24ωρο.

Παράλληλα πρέπει, σε συνεργασία με την περιφέρεια, να δούμε επιτέλους και εκείνον τον περίφημο τοπικό πόρο ανάπτυξης που για εμέ έπρεπε ένα μεγάλο μέρος να επενδύονταν σε θέματα υγείας και όχι σε σπατάλες χωρίς αντίκρισμα.

Τελειώνοντας την απάντηση μου στο θέμα που μου έθιξες, θέλω να γνωρίζεις και εσύ και οι συμπολίτες μας την άποψή μου για τον ιδιωτικό τομέα στα θέματα υγείας.

Προτεραιότητα μου θα είναι οι κρατικές υποδομές υγείας για να μπορεί ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος ή συνταξιούχος να περιθάλπεται δωρεάν στο κάθε πρόβλημα υγείας που θα αντιμετωπίσει στην ζωή του.

Αλλά θεωρώντας ότι οι ιδιωτικές κλινικές δεν λειτουργούν ανταγωνιστικά ως προς τα κρατικά νοσοκομεία, αλλά αντιθέτως είναι αναγκαίες για περιοχές σαν τη δική μας, θα καταβάλλω κάθε προσπάθεια μέσα στα νόμιμα πλαίσια και τις αρμοδιότητες μου αν εκλεγώ δήμαρχος, να παράσχω κάθε βοήθεια που θα μου ζητηθεί από τους κλινικάρχες, ώστε να αναπτυχθούν για το καλό του τόπου και τον πολιτών.

Μετα τιμής
Κωνσταντίνος Κύργιας
Υποψήφιος δήμαρχος Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.