Οδοντιατρικός Σύλλογος Κοζάνης: Ασαφές και ανεφάρμοστο το Νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο ΥγείαςH Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία (Ε.Ο.Ο.) επισημαίνει ότι το Νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), ακυρώνει στην ουσία την Πρωτοβάθμια Οδοντιατρική Περίθαλψη και θέτει τον οδοντίατρο εκτός αυτής.

Στο προς κατάθεση Νομοσχέδιο παρατηρούνται ασάφειες και προβλήματα όσον αφορά στον τρόπο συνεργασίας των οδοντιάτρων με το Π.Ε.Δ.Υ., στον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ασθενή, με δυσάρεστες επιπτώσεις στη στοματική και γενική υγεία του.

Τονίζουμε ότι η πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Υγείας θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο χώρο της Υγείας συνολικά και ζητάμε από το Υπουργείο Υγείας να:
1. Κατανοήσει, πρωτίστως ότι: η επένδυση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας είναι επένδυση στο μέλλον.
2. Το παρόν Σχέδιο Νόμου οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της υγείας και κατά συνέπεια και στα «χαράτσια» που υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ασθενείς για επισκέψεις-φάρμακα-εξετάσεις.
3. Στερείται εθνικού σχεδιασμού για την υγεία και την περίθαλψη του Ελληνικού λαού και δεν προσδιορίζει το πλαίσιο συμμετοχής της Οδοντιατρικής στην ΠΦΥ, παραπέμποντας σε Υπουργικές Αποφάσεις και Π.Δ., την φιλοσοφία των οποίων αποκρύπτει.
4. Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας, προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελληνική κοινωνία, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, έχει μεγάλη ανάγκη από ένα ανθρώπινο, ασφαλές και προσβάσιμο σύστημα υγείας και ζητά την απόσυρσή του.

Όλοι οι οδοντίατροι στην απεργία της 6ης Φεβρουαρίου

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία καλεί τους οδοντιάτρους να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Υπουργείο Υγείας με πορεία προς τη Βουλή, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην Πανυγειονομική απεργία της 6ης Φεβρουαρίου. Η ημέρα αυτή, έχει ορισθεί ως ημέρα ψηφοφορίας στη Βουλή του νομοσχεδίου, το οποίο θέτει σε κίνδυνο την Π.Φ.Υ.

Η Ε.Ο.Ο.:
Καλεί τα μέλη της να συμμετέχουν ενεργά την ημέρα της απεργίας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11π.μ. στο Υπουργείο Υγείας και στην πορεία προς στη Βουλή.
Τονίζει την αναγκαιότητα, μέχρι τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, να υπάρξουν επαφές με όλους τους κοινωνικούς φορείς της χώρας και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε κάθε πόλη.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ με το πανυγειονομικό μέτωπο θα συνεχίσουν τη δράση και τους αγώνες τους, ώστε να αποσυρθεί το επικίνδυνο για την υγεία νομοσχέδιο, προκειμένου να προασπίσει την περίθαλψη του Ελληνικού λαού.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.