Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Δικτύου Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου Εργάνη



Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στις 17.00 -19.00 στην αίθουσα του συλλόγου Γυναικών  στην Ροδιανή  << Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΕΝΗ >> , το Δίκτυο Γυναικών Επιχειρηματιών του Κέντρου Εργάνη πραγματοποίησε με επιτυχία Ενημερωτική Εκδήλωση, στην οποία παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης «Οι γυναίκες της Δυτικής Μακεδονίας δικτυώνονται. Περιφερειακό Κέντρο Στήριξης των γυναικών στη Δυτική Μακεδονία» το οποίο υλοποιεί.
 
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ανοιχτή συζήτηση με τις γυναίκες της Δυτικής Μακεδονίας που παραβρέθηκαν, είτε ως εκπρόσωποι του  συλλόγου είτε λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος. Έμφαση δόθηκε από όλες τις συμμετέχουσες στη δικτύωση, την καλή συνεργασία, την καταπολέμηση στερεοτύπων με βάση το φύλο, την υποστήριξη των  γυναικών με συμβουλευτικές υπηρεσίες, καταρτίσεις, συνεχή ενημέρωση και πληροφόρηση και την αξιοποίηση των ανθρωπίνων πόρων που υπάρχουν ήδη στην ευρύτερη περιοχή.  Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και συμμετείχαν 31 άτομα που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Προβλέπεται στο μέλλον η υλοποίηση συμβουλευτική σε ομάδες τόσο για θέματα απασχόλησης όσο και επιχειρηματικότητας ενώ υπήρξε και ενδιαφέρον για τη δημιουργία ενός κοινωνικού συνεταιρισμού.

Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης καλύπτει τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Καστοριάς και Γρεβενών, ενώ  σε αυτό μπορούν να απευθύνονται γυναίκες που έχουν μια από τις παρακάτω ιδιότητες:

επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω της οικονομικής κρίσης,
μακροχρόνια άνεργες, μονογονείς, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, παλιννοστούσες, με χαμηλό προσωπικό ή/και οικογενειακό εισόδημα, νέες κάτω των 25 ετών χωρίς εργασιακή εμπειρία,
διαβιούν στην ύπαιθρο σε δυσπρόσιτες, ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Η διάρκεια του έργου είναι δύο έτη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 24613 50143, 2310621166, fax: 24613 50178 ή στο kozani@ergani.gr). Πρόσωπο επαφής κα Κατερίνα Σιακαβάρα.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.