Χρηματοδοτούνται τα γυμνάσια Κρόκου και Καπνοχωρίου του Δ. Κοζάνης για την ενεργειακή τους αναβάθμιση



Την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων των γυμνασίων Κρόκου και Καπνοχωρίου, προβλέπει η ένταξη της πρότασης που υπέβαλλε ο Δήμος Κοζάνης  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013.

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των δύο σχολείων του Δήμου Κοζάνης, που κατασκευάστηκαν το 1985 και 1986, συνολικής δόμησης 3.344,83 m2, από την ενεργειακή κατά ΚΕΝΑΚ κατηγορία Ε στην κατηγορία Γ΄και Β΄. Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 395,825.99 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν περιλαμβάνουν την τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης στις τοιχοποιίες και στα φέροντα στοιχεία για την αναβάθμιση του σχολικού κελύφους, αντικατάσταση των παλαιών μεταλλικών κουφωμάτων, τοποθέτηση φωτοκυττάρων για την αυτόματη σβέση του συστήματος φωτισμού και αυτοματισμών ελέγχου, και όσες λοιπές εργασίες απαιτούνται για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.