Οι «Χίλιες και μια νύχτες» στην Κοζάνη



«ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ»

Κυριακή 19 Ιανουαρίου στην
«Αίθουσα Τέχνης», 7 μ.μ.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης παρουσιάζει το έργο «Χίλιες και μια νύχτες», συνεχίζοντας χωρίς διάλειμμα την ετήσια παρουσία του στο παιδικό & εφηβικό θέατρο. Φέτος η παράσταση θα μας ταξιδέψει στην Ανατολή για να συναντήσουμε τον Αλή Μπαμπά και τους σαράντα κλέφτες, τον Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι και άλλες ιστορίες που αφηγείται η Σεχραζάτ στις ξάστερες αραβικές νύχτες. Οι χίλιες και μια νύχτες ή αν θέλετε τα παραμύθια της Χαλιμάς κατάγονται από την αφηγηματική και λογοτεχνική παράδοση της αραβικής χρυσής εποχής. Όταν η καλλιέργεια των επιστημών και των τεχνών έφτασαν στο αποκορύφωμα τους τον 6ο έως 8ο αιώνα μ.Χ.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν για τα σχολεία τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και για το κοινό θα δοθεί μια παράσταση την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στην Αίθουσα Τέχνης.

Σκηνοθεσία – χορογραφίες : Πάρις Μαντόπουλος
Διασκευή – μουσική επιμέλεια : Πάρις Μαντόπουλος, Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά – κοστούμια : Σοφία Παντουβάκη
Φωτισμοί : Σάκης Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη – video : Άσπα Σιώκου
Βοηθοί σκηνογράφου : Βενετία Νάση, Φένια Παλυβού

Τους 32 ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί :
Γιώργος Αβραμίδης, Νικήτας Αναστόπουλος, Νίκος Αξιώτης, Ελένη Κοτταρίδη, Νάνση Μπούκλη, Σπύρος Πετούσης, Σάββας Σωτηρόπουλος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.