ΕΦΕΤ: Μην καταναλώνετε Coca Cola light και Nestea σε μπουκάλια ΡΕΤ 500 ml – Tι λέει η Coca ColaΤην προσοχή των καταναλωτών να μην καταναλώνουν Coca light και Νestea σε πλαστικά μπουκάλια ΡΕΤ των 500ml, εφιστά ο ΕΦΕΤ, μετά την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. για σχεδιαζόμενη απόπειρα επιμόλυνσης των εν λόγω αναψυκτικών με υδροχλωρικό οξύ.

Η προειδοποίηση του ΕΦΕΤ αφορά τα μπουκάλια PET των 500ml ανεξαρτήτως παρτίδας. Παράλληλα ο Φορέας καλεί τις επιχειρήσεις που πωλούν τα εν λόγω προϊόντα να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης.

Στην ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας ενημερώνει ότι η Coca Cola έχει ήδη αρχίσει την προληπτική απομάκρυνση των συγκεκριμένων προϊόντων και συνεργάζεται εποικοδομητικά τόσο με την Ελληνική Αστυνομία όσο και τον ιδιο τον ΕΦΕΤ, «συμβάλλοντας έτσι και αυτή στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος».

Σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Coca-Cola επαναλαμβάνει πως η ασφάλεια των καταναλωτών αποτελεί πρωταρχική και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την εταιρεία και διευκρινίζει πως η προληπτική ανάκληση αφορά μεμονωμένα πλαστικά μπουκάλια PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Τα υπόλοιπα προϊόντα Coca-Cola light και Nestea, σημειώνεται, συνεχίζουν να διατίθενται κανονικά σε όλες τις άλλες συσκευασίες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία μετά από αυτή του ΕΦΕΤ, αναφέρει:

Ήδη υλοποιούμε τη διαδικασία προληπτικής απομάκρυνσης πλαστικών συσκευασιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Από την πρώτη στιγμή, συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες ερευνούν εξονυχιστικά την υπόθεση για τη διαλεύκανσή της.

Η προληπτική απομάκρυνση πραγματοποιείται σε συνέχεια προειδοποίησης που εστάλη σε ενημερωτικό site και εφημερίδα και που αφορούσε σε μικρή ποσότητα μεμονωμένων πλαστικών μπουκαλιών PET 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τα προϊόντα Coca-Cola light και Nestea συνεχίζουν να διατίθενται κανονικά σε όλες τις άλλες συσκευασίες. Η προληπτική απομάκρυνση αφορά στις συσκευασίες πλαστικών μπουκαλιών 500 ml των προϊόντων Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Η Coca-Cola θα συνεχίσει να διατηρεί ανοιχτή επικοινωνία με τους καταναλωτές στο νούμερο 80011-55800, χωρίς χρέωση, ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε στη διάθεση των αρχών για άμεση συνεργασία σε ό,τι αφορά στη διαχείριση της υπόθεσης.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.