Καστοριά: Ο μικρός Σωτήρης κέρδισε τη μάχη με τη ζωή, αλλά όχι με τον… ΕΟΠΥΥΟ Σωτήρης – Παναγιώτης από την Καστοριά είναι μόλις 16 μηνών. Πρόσφατα κατάφερε να κερδίσει την μάχη με την ηπατική ανεπάρκεια χάρη στην βοήθεια της γιαγιάς του, η οποία του έδωσε μόσχευμα. Όμως δεν κατάφερε ακόμα να κερδίσει την μάχη με το ελληνικό δημόσιο, που δεν του καλύπτει όλα τα έξοδα νοσηλείας.

Ο μικρούλης πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, η οποία ονομάζεται ατρησία εξωηπατικών χοληφόρων αγγείων.

Οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι χωρίς νέο συκώτι θα ζούσε μόνο έως 2 ετών και η μόνη λύση για να κρατηθεί στη ζωή ήταν μεταμόσχευση στο εξωτερικό, αφού στην Ελλάδα δεν γίνονται.

Η γιαγιά του Σωτήρη – Παναγιώτη, κ. Δήμητρα Τσιγάρα ήταν συμβατή δότρια και χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να χαρίσει την ζωή στον εγγονό της.

Στις 25 Οκτωβρίου 2012 το μωρό μπήκε για 20ημερη νοσηλεία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και κατόπιν υποβαλλόταν σε εξετάσεις μια φορά τον μήνα. Τον περασμένο Ιούνιο έφτασε η ώρα για την μεγάλη μάχη. Η οικογένεια αναχώρησε για Βρυξέλλες και στις 21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε μια επτάωρη χειρουργική επέμβαση η οποία ήταν σωτήρια!

Ο ΕΟΠΠΥ κάλυψε το 80% των εξόδων, όμως η οικογένεια χρωστάει ακόμα 11.000 ευρώ, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. «Για την ώρα έχω δώσει μόνο 400 ευρώ και αυτά γιατί γνωστοί και φίλοι με βοήθησαν», λέει ο 30χρονος πατέρας του και εξηγεί πώς αν δεν δώσει τα χρήματα στους Βέλγους δεν θα δεχτούν να επανεξετάσουν το παιδί τον Μάρτιο, όπου είναι προγραμματισμένο να κάνει τον έλεγχο.

Βέβαια, από τον Οργανισμό εξηγούν πώς στους ανήλικους κανονικά καλύπτουν το 95% των εξόδων και σκέφτονται για την συγκεκριμένη περίπτωση να κάνουν μια εξαίρεση και να εξετάσουν την πιθανότητα να καλύψουν όλο το ποσό. Για να δούμε…

*φωτό αρχείου

Πηγή: εφημερίδα “Τα Νέα”

star.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.