Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα ενημέρωσης για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Εβδομάδα ενημέρωσης για τα «Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν)- AIDS», διοργάνωσε η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης στον νέο χώρο της, το «Media Lab», σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο» Κοζάνης, για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στα παιδιά μίλησε η υπεύθυνη ενημέρωσης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και επισκέπτρια υγείας του Γενικού Νοσοκομείου «Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο» Κοζάνης κ. Παρασκευή Δρογούτη, που τόνισε μεταξύ άλλων πως η ασθένεια του AIDS, είναι η τέταρτη θανατηφόρα ασθένεια παγκοσμίως και η πρώτη στην υποσαχάρια Αφρική. Η νόσος ξεκίνησε το 1981, ενώ το 1988 καθιερώθηκε η παγκόσμια ημέρα κατά της ασθένειας.

«Λόγω της αντιρετροϊκης αγωγής οι θάνατοι έχουν μειωθεί, όμως ανεβαίνουν τα ποσοστά μολύνσεων» σημείωσε η κα Δρογούτη, που συμβούλευσε τα παιδιά που ξεκινούν τις πρώτες τους σεξουαλικές επαφές, να ενημερωθούν από υπεύθυνους ανθρώπους.

Τις ομιλίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 μαθητές της Κοζάνης (2ο ΕΠΑΛ, 1ο Γυμνάσιο (Βαλταδώρειο) και 4ο Γυμνάσιο).

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.