Το προφίλ του κατασκευαστή από την Πτολεμαΐδα που θέλει να «αναστήσει» το Ξενία Σκιάθου



Της Στεφανίας Σούκη

Έχοντας επιτύχει μέσα στην κρίση να αυξήσει τζίρους και κερδοφορία, ο κ. Γεώργιος Ναθαναηλίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕ.ΝΑ ΑΤΕΒΕ, θέλει τώρα να επεκτείνει τις δραστηριότητες της κατασκευαστικής του εταιρείας από την Πτολεμαϊδα στον πολλά υποσχόμενο τομέα του τουριστικού real estate.  Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος για τον οποίο ‘’χτύπησε’’ στο διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου με 2,68 εκατ. ευρώ το Ξενία Σκιάθου, ένα από τα ωραιότερα Ξενία που κτίσθηκαν προ 50αετίας στο πλαίσιο του ξενοδοχειακού προγράμματος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με στόχο τη βελτίωση των τουριστικών υποδομών της Ελλάδας κατά τις δεκαετίες ‘60 και του ‘70.

Η τεχνική εταιρεία ΤΕ.ΝΑ Α.Τ.Ε.Β.Ε, με τη σημερινή της μορφή ιδρύθηκε το 1993, έχει έδρα την Πτολεμαΐδα και δραστηριοποιείται, κυρίως εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, στις κατηγορίες έργων οδοποιίας, υδραυλικών, οικοδομικών, βιομηχανικών – ενεργειακών, λιμενικών, ηλεκτρομηχανολογικών. H εταιρεία μετά από μία ‘’κοιλιά’’ το 2009, οπότε και ο τζίρος της μειώθηκε στα 21 εκατ. ευρώ και η κερδοφορία της στο 1,5 εκατ. ευρώ, ανέκαμψε ειδικά τη διετία 2011- 2012 με αποτέλεσμα το περασμένο έτος ο κύκλος εργασιών της να φθάσει τα 40,3 εκατ. ευρώ και η κερδοφορία πρό φόρων στα 3,5 εκατ. ευρώ.

«Οι προοπτικές του τουριστικού κλάδου, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της Σκιάθου, καθώς και η ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ιστορία των Ξενία, αρχιτεκτονικά και πολιτισμικά, καθιστούν το συγκεκριμένο ακίνητο ελκυστικό, προωθώντας παράλληλα δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής», αναφέρει η διοίκηση του κ. Ναθαναηλίδη ειδικά για το Ξενία της Σκιάθου, υποστηρίζοντας ότι θα προχωρήσει σε ήπιας μορφής ανάπτυξης ώστε να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον. Σημειωτέον ότι το συγκεκριμένο ακίνητο, το οποίο ήταν και το μόνο από τα τρία Ξενία (τα άλλα δύο ήταν αυτά της Τσαγκαράδας και της Ανδρου) που κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον ιδιωτών επενδυτών στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, θα αναπτυχθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες πολεοδομικής ωρίμανσης που προβλέπονται στα άρθρα του Νόμου 3986/2011, ήτοι με την εκπόνηση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ). Η διοίκηση της ΤΕ.ΝΑ προσθέτει ότι οι «οι εργασίες ανακατασκευής του υπάρχοντος ξενοδοχείου καθώς και η περαιτέρω ανάπτυξή του αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την έγκριση των σχετικών αδειών».  

Το ακίνητο

Το Ξενία Σκιάθου στην περιοχή Κουκουναριές της Σκιάθου εκτείνεται σε οικόπεδο 66 στρεμμάτων και διαθέτει ξενοδοχειακή μονάδα επιφάνειας 2.543 τ.μ., δυναμικότητας 64 κλινών (32 δωμάτια).

Το ξενοδοχείο, βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση, μέσα σε κατάφυτο τοπίο με θέα στο Αιγαίο, κατασκευάστηκε το 1963 κι έχει εν μέρει χαρακτηριστεί ως μνημείο χάρη στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και το ιστορικό του ενδιαφέρον.

Η μονάδα έπαψε να λειτουργεί το 2000 και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’00, είχαν γίνει κι άλλες προσπάθειες παραχώρησής του σε ιδιώτες, με την τότε Εταιρεία Τουριστικών Ακινήτων, επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τη διετία 2007- 2008, να πραγματοποιεί και διαγωνισμό ο οποίος τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ…  

Πηγή: newmoney.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.