Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΚΠΕ Βελβεντού – Σιάτιστας στην Ελάτη

Στα πλαίσια του τριήμερου σεμιναρίου επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Βελβεντού – Σιάτιστας από 29/11 έως 1/12 με θέμα «Προωθώντας την αειφόρο ανάπτυξη στους μαθητές» βασισμένο στη θεματική ενότητα «Περιβαλλοντικές και παραδοσιακές προεκτάσεις στο δομημένο περιβάλλον» του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου 2013 επίσκεψη στην Ελάτη Κοζάνης.
 
Εκεί, στην αίθουσα της λαογραφικής συλλογής,  έγινε ενημέρωση για την ένταξη της Ελάτης στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Πράσινες Αγροτικές και Νησιωτικές Κοινότητες» του ΕΠΠΕΡΑΑ από τον αντιδήμαρχο Νίκο Λαζαριώτη και τον επιστημονικό σύμβουλο του δήμου Σερβίων – Βελβεντού Παναγιώτη Καραγιάννη.  Ακολούθησε η επίσκεψη στο χώρο του «Πατήματος» έναντι της μονής Αγίου Νικάνορα Ζάβορδας, θέση πανοραμικής θέας και της νέας λίμνης Ιλαρίωνα.

Επικεφαλής της ομάδας των πενήντα δύο (52) εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο σεμινάριο, από τις περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Κοζάνης, ήταν ο αναπληρωτής υπεύθυνος του ΚΠΕ Βελβεντού – Σιάτιστας Νίκος Τσιουκαρδάνης.  

Γ.Μαστρ./mikrovalto.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.