Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή στη ΓΕΟΚ Καστοριάς



Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής από την επίσκεψη  που πραγματοποίησε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013  στην Γεωργική Εταιρεία Οπωροκηπευτικών Καστοριάς – ΓΕΟΚ, προκειμένου να δει από κοντά τη συγκέντρωση της παραγωγής μήλων της περιοχής. Μαζί του βρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Δημήτρης Σαββόπουλος και Φιλώτας Ταλίδης καθώς   και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της ΠΕ Καστοριάς.

Τον Περιφερειάρχη και τη συνοδεία του υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της εταιρείας Δημοσθένης Μωυσίδης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο της ΓΕΟΚ, να  συνομιλήσουν με τους εργαζομένους  και τοπικούς παραγωγούς,  ενώ ταυτόχρονα   είδαν τον τρόπο διαλογής, ταξινόμησης και συσκευασίας των μήλων, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό τους εξάγεται σε άλλες χώρες.

« Εδώ εκφράζεται  και επιβραβεύεται με τον καλύτερο τρόπο η συλλογικότητα της κοινής προσπάθειας, που ανοίγει νέους δρόμους και δυναμικές προοπτικές», σημείωσε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Δακής και συνέχισε δίνοντας συγχαρητήρια τόσο στο διοίκηση όσο και στους εργαζομένους για την εξαίρετη λειτουργία της εταιρίας. «Το μήλο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα  για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία. Η εμπειρία και η γνώση που έχουν αποκτήσει  όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία της εμπορίας του, είναι πολύτιμη. Με πολύ καθαρή βούληση είμαι αποφασισμένος να συνεργαστούμε για να αναδείξουμε και να δυναμώσουμε αυτά τα χαρακτηριστικά, ώστε να βοηθήσουμε και στην αντιμετώπιση της ανεργίας αλλά και στη βελτίωση του εισοδήματος μας», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας.  

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της εταιρίας τόνισε  προς τον Περιφερειάρχη  ότι με την κατάλληλη  στήριξη της πολιτείας, η ΓΕΟΚ  μπορεί να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης για την περιοχή και να καταστεί κέντρο μηλοπαραγωγής για όλη τη Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με στοιχεία που παραχώρησε ο κ. Μωϋσίδης  «Η φετινή παραγωγή έχει αυξηθεί και αναμένεται να φτάσει του 15 τόνους. Αυτή θα εξαχθεί  κυρίως σε Αίγυπτο, Ιορδανία αλλά και Σουδάν, Νιγηρία, Λυβίη, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Πεζικιστάν, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία και Ομάν. Σε μια τριετία αναμένεται η παραγωγή να διπλασιαστεί καθώς υπάρχουν καινούριοι οπωρώνες, οι οποίοι αποδίδουν πολύ πιο γρήγορα. Και αυτό δίνει μεγαλύτερα κίνητρα  στην παραγωγή του προϊόντος αλλά και ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία»

Να σημειωθεί ότι  στη ΓΕΟΚ εργάζονται εποχιακά περίπου 170 ντόπιοι, εργάτες για να καλύψουν τις  βραχυπρόθεσμες ανάγκες της εταιρίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.