Αποχώρηση – βόμβα 35 στελεχών από τους Ανεξάρτητους Έλληνες!Με επιστολή τους 35 στελέχη των ΑΝΕΛ ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα του Πάνου Καμμένου. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο ενός από τους υπογράφοντες ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία από το κόμμα και καμία επίσης διάθεση να τους μεταπείσουν. Μετά από αυτήν την κίνηση τα πράγματα για τους ΑΝΕΛ δυσκολεύουν αρκετά στη Α” Αθήνας ενώ οι 35 ανακοινώνουν ότι δημιουργούν νέο κόμμα.

Αυτά είναι τα 35 ονόματα:

1. Γιαλούρης Μανώλης 2ο Αναπληρωματικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ
2. Κοντέα Πέννυ Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ
3. Μαλακός Γ. Μηνάς Εκπρόσωπος του Κινήματος “Αλληλοβοήθεια Ελλήνων”
Συνυπογράφων το Συμβόλαιο Τιμής
4. Μάμαλη Χριστιάννα Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ
5. Μπανάκος Τάσος Πολιτευτής Α΄ Αθήνας
Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής
Ευθύνης Εσωτερικών
Μέλος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης
Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη
6. Χριστόπουλος Γιάννης Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ
7. Κληρονόμου Σοφία Πολιτευτής Β΄ Αθήνας
Μέλος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνη
Εσωτερικών
8. Καλαμαράς Αντώνης Μέλος ΑΝΕΛ
9. Γεωργιάδου Νινόν Μέλος ΑΝΕΛ
10. Καφούνη Σταυρούλα Μέλος ΑΝΕΛ
11. Κοτσώνης Γιώργος Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ
12. Βασιλείου Ειρήνη Ιδρυτικό μέλος των ΑΝΕΛ
13. Σαρακίνης Διονύσης Μέλος ΑΝΕΛ
14. Λουκάς Σπύρος Μέλος ΑΝΕΛ
15. Σπανού Αλεξάνδρα Μέλος ΑΝΕΛ
16. Σπανός Παναγιώτης Μέλος ΑΝΕΛ
17. Σπανού Ανδριάννα Μέλος ΑΝΕΛ
18. Κατσιροπούλου Ρία Πολιτευτής Α” Αθήνας
Μέλος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Εργασίας
19. Χαμάκος Παναγιώτης Μέλος ΑΝΕΛ
20. Κοτελίδου Ιωάννα Πολιτευτής Α” Αθήνας
Μέλος τουΤομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης, Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
21. Αντωναράκης Νικόλαος τέως Πολιτευτής Β” Πειραιά
22. Σαμπατακάκης Γιάννης Μέλος ΑΝΕΛ
23. Αραποπούλου Νατάσσα Μέλος ΑΝΕΛ
24. Κόλιας Χρήστος Μέλος ΑΝΕΛ
25. Κάπα -Κόλια Ευαγγελία Μέλος ΑΝΕΛ
26. Παγιάντζα Θωμαή Μέλος ΑΝΕΛ
27. Πεχλιβανίδης Γιώργος Μέλος ΑΝΕΛ
28. Πατσιατζή Μαριάνθη Μέλος ΑΝΕΛ
29. Αστεριάδου Ελένη Μέλος ΑΝΕΛ
30. Καμπουτζιδιανός Θανάσης Μέλος ΑΝΕΛ
31. Μανέτας Κίμων Μέλος ΑΝΕΛ
32. Παπαδόπουλος Αλέξιος Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής Β.Β.Β.
Μέλος Τομέα Ναυτιλίας
33. Νέστορας Γιάννης Πολιτευτής Μαγνησίας
34. Κουμπάνης Σίμος τέως Βουλευτής Καστοριάς
35. Καταλαχαράκη Βασιλική Πολιτευτής Α” Αθήνας Μέλος τουΤομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Διαβάστε την επιστολή:

Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές, Φίλες και Φίλοι,

Πριν λίγο καιρό, πολλοί μαζί, όλοι μαζί, ξεκινήσαμε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια, για κάτι μεγάλο, κάτι νέο, κάτι δυνατό, που ξαναζωντάνεψε την ελπίδα στον απογοητευμένο απ’όλους κι από όλα, Ελληνικό Λαό!

Τα μάτια του Ελληνικού Λαού, στράφηκαν πάνω μας!

Συνυπογράψαμε την Ιδρυτική Διακήρυξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μια Διακήρυξη που προήλθε μέσα από τον διάλογο με τον Λαό, καθιερώνοντας, για πρώτη φορά στη χώρα, αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, στη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα.

Στη συνέχεια όμως, υπήρξε παρέκκλιση από συμφωνηθείσες βασικές θέσεις και στοχεύσεις.
Το εξαγγελθέν ιδρυτικό συνέδριο πραγματοποιήθηκε τελικά μετά από έναν χρόνο, χρόνο αδράνειας, πλήρους έλλειψης κομματικής οργάνωσης σε ολόκληρη τη χώρα. Ένα συνέδριο το οποίο είχε εξαγγελθεί με τυμπανοκρουσίες περί πραγματοποίησής του, με διαφανείς, δημοκρατικές διαδικασίες και με στοιχεία αμεσοδημοκρατικά, πραγματοποιήθηκε όμως τελικά, με διαδικασίες που θυμίζουν παλαιοκομμματικές αντιλήψεις και νοοτροπίες.

Η συνυπογραφείσα απ” όλους μας Ιδρυτική Διακήρυξη, παρέμεινε τύπος και όχι όραμα και διέξοδος για τον Ελληνικό Λαό, αφού στη συνέχεια υπήρξε ανακολουθία αρχών και πράξεων.

Το Συμβόλαιο Τιμής, καθώς και η Ιδρυτική Διακήρυξη, δεν τηρήθηκαν, αφού νυν και πρώην βουλευτές που είχαν ψηφίσει δανειακές συμβάσεις, μνημόνια και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους, νόμους με τους οποίους σφαγιάσθηκαν τα δικαιώματα του Ελληνικού Λαού, συζητούσαν με την ηγεσία, το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κίνημα, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση της βάσης.

Τα περί κινηματικού χαρακτήρα απεδείχθησαν κούφιες εξαγγελίες και φρούδες ελπίδες. Έως και σήμερα εξακολουθεί να επικρατεί η παλαιοκομματική νοοτροπία και πρακτική, μεταλλάσσοντας το κίνημα σε ένα αρχηγοκεντρικό και προσωποπαγές κόμμα. Το κοινωνικό και λαϊκό πρόσωπο που όφειλε το κίνημα να επιδείξει, ο λαός δεν το είδε ποτέ!

Η κατάταξη στον αντιμνημονιακό χώρο, γενικά και αόριστα, άνευ παρεμβατικών θέσεων και πράξεων, κατέστησε το κίνημα πολιτικά ανενεργό.

Η κοινοβουλευτική ομάδα με εμφανή απουσία κοινής γραμμής αντίστασης στην υποτέλεια, ειδικά σε ζωτικής σημασίας εθνικά θέματα, και η έλλειψη συντονισμού στη λήψη αποφάσεων, αποτυπώθηκε και με την ψήφιση από ένα μέρος της, της περιβόητης τροπολογίας για την εκμίσθωση ελληνικών νησιών για 99 έτη.

Η πεπατημένη πρακτική των αναποτελεσματικών ερωτήσεων στη βουλή, όπως και οι άνευ ουσίας κραυγές, αποδείχθηκε ότι όχι μόνο δεν ήταν η ενδεδειγμένη λύση, αλλά έφεραν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από τις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού, ο οποίος απαιτεί πράξεις και όχι λόγια.

Η απουσία τοποθέτησης και η ανυπαρξία ολοκληρωμένης πρότασης για την επίλυση ενός άλλου μεγάλου ζητήματος του τόπου, του Μεταναστευτικού, είναι ηχηρή!

Έτσι, αντί το κίνημα να βρίσκεται σήμερα ψηλά στην προτίμηση του Ελληνικού Λαού, σέρνεται και ψυχορραγεί.

Επειδή η πολιτική κατάσταση στη χώρα, απαιτεί συνέπεια, συνέχεια, πολιτική βούληση και καθαρές θέσεις, με βαθύ αίσθημα ευθύνης, αξιοπρέπειας και σεβασμού στα πρόσωπα των συναγωνιστριών και συναγωνιστών μας και πάνω απ” όλα στον Ελληνικό Λαό, και έχοντας εξαντλήσει πλέον, κάθε όριο πολιτικής αλλά και ανθρώπινης αντοχής, υποβάλλουμε την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ μας απ” όλες τις κομματικές μας ιδιότητες και θέσεις και ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Αποχωρώντας από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε συστράτευση για ανένδοτο αγώνα για την σωτηρία της Πατρίδος μας, ξεκινώντας τις διεργασίες και τον διάλογο για την δημιουργία πολιτικού χώρου για τον σκοπό αυτό.

parapolitika.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.