Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Θωρακίζεται ενεργειακά και το Δημαρχείο

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ενεργειακής  αποδοτικότητας που εκτελούνται στο κτίριο του Δημαρχείου Σερβίων-Βελβεντού.
 
Πρόκειται για την δεύτερη παρέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης που υλοποιεί ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ Ι» καθώς ένα μήνα νωρίτερα ξεκίνησε και ολοκληρώνεται επίσης αυτές τις ημέρες το αντίστοιχο έργο στο κτίριο του Γυμνασίου-Λυκείου Σερβίων προϋπολογισμού 325.000€.

Στο κτίριο του Δημαρχείου στα Σέρβια οι επεμβάσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής του κατάστασης κινούνται σε δύο κατευθύνσεις με τον προϋπολογισμό του έργου ν’ ανέρχεται στο ποσό των 154.000€.
 
Η πρώτη κατεύθυνση παρεμβάσεων αφορά την εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου και της οροφής όπως επίσης και την αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων.
 
Η δεύτερη κατεύθυνση σχετίζεται με τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου, την αντικατάσταση δηλαδή του λέβητα και καυστήρα θέρμανσης του κτιρίου και την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο δίκτυο διανομής του θερμού νερού.
 
Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος «με τις παραπάνω επεμβάσεις στο κτίριο του Δημαρχείου, το οποίο και θεωρούνταν από τα πιο ενεργοβόρα, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 75%».
 
Θα ακολουθήσει το τρίτο έργο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού που έχει ενταχτεί στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ Ι» το οποίο αφορά την περιβαλλοντική παρέμβαση για την διαμόρφωση του υπαίθριου χώρου της πλατείας Αγοράς Σερβίων με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.
 
Με τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο Γυμνάσιο-Λύκειο και στο Δημαρχείο δίνεται από την δημοτική αρχή συνέχεια στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και ανάπτυξης στο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού τα οποία αποδίδονται στους πολίτες και την κοινωνία.

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 
 

0 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.