Συνάντηση του Δημάρχου Κοζάνης με την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο»



Συνάντηση με την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Μαμάτσειο –Μποδοσάκειο»,  είχε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα ζητήματα που αφορούν στον τομέα της υγείας και της συνεργασίας των δύο φορέων στο επίπεδο αυτό. Στο πλαίσιο της συζήτησης εκτενής αναφορά έγινε για το μέλλον του νοσοκομείου,  την πρόοδο του κτηριακού για την στέγαση του μαγνητικού τομογράφου, τη συλλειτουργία των κλινικών «Μαμάτσειου» και  «Μποδοσάκειου», τα κενά αγροτικών γιατρών στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης,  καθώς και στην δυνατότητα στήριξης του Δήμου Κοζάνης στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο κτήριο του νοσοκομείου, για την μεταφορά της καρδιολογικής και την αναμόρφωση της παθολογικής κλινικής.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, παρέστησαν ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου, Αναστάσιος Αναστασούδης,  η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου «Μαμάτσειου –Μποδοσάκειου», Αναστασία Μπούρτζου, ο υποδιοικητής Δημήτρης Αμπάζης,  και ο Διοικητικός Διευθυντής Νίκος Γκιάκας.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε πως «το Μαμάτσειο Νοσοκομείο είναι το κεντρικό νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας μιας εξυπηρετεί το 40% του πληθυσμού της Περιφέρειας. Η κομβική του θέση και τα πληθυσμιακά μεγέθη των Δήμων Κοζάνης, Σερβίων-Βελβεντού και Βοΐου, όσο και των κινουμένων στον άξονα της Εγνατίας Οδού, αποδεικνύουν το βάσιμο αυτής της επιχειρηματολογίας. Μόνιμος στόχος, τόσο δικός μας όσο και της διοίκησης, είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, μιας και την περίοδο της κρίσης που διανύουμε οι πολίτες στρέφονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, και χρέος όλων μας είναι να τους στηρίξουμε με κάθε τρόπο».

Δείτε τη δήλωση του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα:

 

131009 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΛΟΥΤΑ ΜΕ ΔΣ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ from Dimos Kozanis on Vimeo.

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.