Ανασκαφικές έρευνες στο Βελβεντό – Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Γιάννη ΣόκουτηΤον αρχαιολογικό χώρο στο Βελβεντό, όπου πραγματοποιούνται ανασκαφικές εργασίες και εργασίες ανάδειξης και συντήρησης πρωτοβυζαντινής έπαυλης από την 17η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, συνοδευόμενος από την Προϊσταμένη της Εφορείας Μαρία Τσιάπαλη και την Καθηγήτρια Αρχαιολογίας του ΑΠΘ Γιώτα Ασακά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από την προϊσταμένη για την πορεία των εργασιών και για τα ευρήματα, τα οποία είναι μοναδικά για όλη τη Μακεδονία.

Η συγκεκριμένη έρευνα που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και χρηματοδοτείται από την Π.Ε. Κοζάνης, αποτελεί μέρος του προγράμματος ανάδειξης χώρων του βυζαντινού πολιτισμού σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, και συγκεκριμένα στην Καισαρειά, στο Φούφα, στα Σέρβια, στην Αγ. Σωτήρα Βοίου, στην Εράτυρα και στην Κοζάνη.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.