Ημερίδα για τα νέα δεδομένα της κτηνοτροφίας – Βίντεο



Ημερίδα με θέμα «Ανάπτυξη της Κτηνοτροφίας στο Δήμο Βοϊου- Νέα δεδομένα και προοπτικές», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στο Τσοτύλι με πρωτοβουλία του Δήμου Βοϊου και το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Νέας Μεσήμβριας.

Ειδικοί επιστήμονες ανέλυσαν σημαντικά ζητήματα γύρω από την κτηνοτροφία, τα νέα δεδομένα που ισχύουν, ενώ έδωσαν απαντήσεις σε πολύ καίρια θέματα τα οποία τέθηκαν από τους κτηνοτρόφους που παρακολούθησαν την ημερίδα.

Τις εισηγήσεις έκαναν ο Προϊστάμενος του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης, Αθανάσιος Γκαρσέν και οι Γεωπόνοι- Ζωοτέχνες, Σταματίνα Τριβιζάκη, Γιώργος Μαραγκουδάκης και Ελένη Κομνηνού.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στην ημερίδα ήταν τα εξής:

1) Έργο του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης- στόχοι και προτάσεις στην Ελλάδα της κρίσης
2) Πιστοποίηση Ελληνικών φυλών προβάτων, παραγωγικές δυνατότητές τους σε σχέση με τα αντίστοιχα εισαγόμενα. Ελληνικός εγχώριος, Ευρωπαϊκή εμπειρία- δυνατότητες αξιοποίησης στις ορεινές περιοχές
3) Πιστοποίηση φυλών κρεοπαραγωγής. Προϋποθέσεις ένταξης στο άρθρο 68
4) Σπάνιες φυλές ζώων- Πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον

Το Δήμο Βοϊου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ηλίας Σίμος, ο οποίος τόνισε πως η περιοχή πάσχει από ενημέρωση σε ζητήματα σημαντικά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και στα πλαίσια αυτά διοργανώθηκε η συγκεκριμένη ημερίδα, όπως και μια σειρά άλλων δράσεων από τη δημοτική αρχή.

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.