Π. Κουκουλόπουλος: «Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο κερδίζουν μαζί το στοίχημα στην υγεία»



«Η διαρκής αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Π.Ε. Κοζάνης δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια αλλά απαιτεί συνεχή και καθημερινό αγώνα απ΄ όλους μας.
    
Απόδειξη αυτού είναι τα σημαντικά βήματα προόδου που έκαναν τα δύο νοσοκομεία μας, Μαμάτσειο και Μποδοσάκειο, όχι μόνο επειδή ενίσχυσαν και βελτίωσαν τις υποδομές και τον εξοπλισμό τους, παρά τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες, αλλά κυρίως επειδή το σύνολο του προσωπικού τους δίνει νυχθημερόν τον καλύτερο εαυτό του. Προς όλους αυτούς, λοιπόν, αλλά και προς όλους τους πολίτες η δική μου δέσμευση δεν μπορεί παρά να είναι πως θα είμαι διαρκώς στο πλευρό τους, για να προσθέτουμε ό,τι πραγματικά χρειάζεται και δικαιούμαστε, έτσι ώστε να αναβαθμίζουμε διαρκώς τις υπηρεσίες υγείας».
    
Τη δήλωση αυτή έκανε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος μετά την ολοκλήρωση της σημερινής του επίσκεψης στα δύο Νοσοκομεία, το Μαμάτσειο Κοζάνης και το Μποδοσάκειο Πτολεμαίδας.
    
Ο κ. Κουκουλόπουλος συναντήθηκε με τη Διοίκηση των δύο Νοσοκομείων, τους εκπροσώπους γιατρών, νοσηλευτών και του υπόλοιπου προσωπικού και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αλλά και να συζητήσει μαζί τους για όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία τους.
    
Διαπιστώνοντας πως μια σειρά προβλήματα που γνώριζε πως υπήρχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν ήδη λυθεί και ότι σ΄ αυτό βοήθησε και η σύγχρονη λειτουργία των δύο νοσοκομείων, εξέφρασε την ικανοποίηση του, υπενθυμίζοντας πως όταν ο ίδιος είχε εκφράσει την άποψη αυτή ως πολιτική του θέση, ορισμένοι είχαν βιαστεί να την απορρίψουν ασυζητητί προφητεύοντας τα χειρότερα για τα δύο νοσοκομεία.
    
«Σίγουρα δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που θα θέλαμε σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας, ενώ υπάρχουν ακόμα σημαντικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν», υπογράμμισε ο κ. Κουκουλόπουλος.
«Έχουμε κάνει όμως βήματα μπρος και είναι πολύ σημαντικό πως πετύχαμε θετικά αποτελέσματα με τη συνεργασία των δύο νοσοκομείων. Μια συνεργασία που ευνοεί ουσιαστικά και τα δύο και η ενδυνάμωση του ενός δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως αυτό συμβαίνει, ή θα συμβεί στο μέλλον, εις βάρος του άλλου. Όσοι καλλιεργούν λογικές διχασμού και διακινούν ανύπαρκτα σενάρια, δεν αντιλαμβάνονται πως και στον τομέα της υγείας η συνένωση δυνάμεων μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει για τους πολίτες.    
    
Προσωπικά, εκείνο στο οποίο θα ήθελα να δεσμευτώ είναι πως δηλώνω παρών στη συλλογική προσπάθεια που οφείλουμε να κάνουμε όλοι μας, έτσι ώστε τα δημόσια νοσοκομεία μας να δυναμώνουν και να βελτιώνονται καθημερινά. Αυτή εξάλλου είναι και η δικαιολογημένη απαίτηση των πολιτών, στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε, καθώς ειδικά στις μέρες μας,  χρειαζόμαστε σύγχρονα και αποτελεσματικά δημόσια νοσοκομεία, περισσότερο από ποτέ άλλοτε».
    
Τέλος, ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της κινητικότητας στο δημόσιο τομέα, τονίζοντας πως μέσω αυτής δίνεται στα νοσοκομεία μας μια καλή ευκαιρία να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα απ΄ τα κενά που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό, έτσι ώστε να λειτουργήσουν ακόμα καλύτερα όσες κλινικές έχουν σημαντικές ελλείψεις.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.