Σειρά έργων του Δήμου Κοζάνης προχωρούν μέσω ΕΣΠΑ – Πότε θα ξεκινήσουν τα έργα στην πλατεία



Συνάντηση εργασίας είχαν  το μεσημέρι  της Τρίτης στο Δημαρχείο Κοζάνης ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σχετικά με την πρόοδο των έργων του Δήμου Κοζάνης μέσα  από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης  ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης, ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης Βαγγέλης Καραπάτσιος, ο Πρόεδρος της ΑΝΚΟ Κυριάκος Μιχαηλίδης, ο Γενικός Δ/ντης της ΑΝΚΟ Γιώργος Αμανατίδης, ο προιστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Μπάμπης Κιουρτσίδης και άλλα υπηρεσιακά στελέχη.

Τα τέσσερα  βασικά έργα, που προχωρούν είναι :

– H ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κοζάνης (2,9κ ευρώ).
– Το κτίριο του ΕΚΑΒ στην Κοζάνη (1,5 εκ ευρώ).
– Διάφορα έργα στη νέα βιβλιοθήκη Κοζάνης.
– Εργα αναβάθμισης σε χωριά του Δήμου ( Ανάπλαση πλατείας Πρωτοχωρίου, κεντρικοί δρόμοι και πεζοδρομήσεις στη Λευκοπηγή, ανάπλαση στη Μεταμόρφωση, πάρκο στην Ξηρολίμνη, συνολικού ύψους 2,65εκ ευρώ).

Για την κεντρική πλατεία της Κοζάνης, δόθηκε από τον Περιφερειάρχη η προέγκριση δημοπράτησης του έργου, η οποία αναμένεται να γίνει σε περίπου 10 ημέρες. Το έργο χωρίζεται σε δύο υποέργα α) τον πεζόδρομο β) την κεντρική πλατεία.

Πάντως το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν τα έργα στην πλατεία παραμένει άγνωστο, καθώς όπως τονίστηκε οι τεχνικές υπηρεσίες, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό σχέδιο, ενόψει του χειμώνα και  της Αποκριάς. ετσι όπως φαίνεται πάντως  μάλλον θα πάμε προς την Ανοιξη.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σε δηλώσεις του σημείωσε πως «η Περιφέρεια έχει την ευθύνη του ΕΣΠΑ και μέσα από τη συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, ενισχύουμε τις υποδομές, στρατηγικά ανακουφίζουμε την απασχόληση και δημιουργούμε προυποθέσεις ανάπτυξης».

Ο κ. Δακής σημείωσε πως τα χρήματα που έχουν δωθεί στο Δήμο Κοζάνης ξεπερνούν τα 85εκ ευρώ, σε δράσεις τόσο του κεντρικού δήμου όσο και οργανισμών του όπως η ΔΕΥΑΚ και η ΔΕΠΕΠΟΚ».

Ο κ. Δακής πρόσθεσε πως επίσης πως η Περιφέρεια έχει έτοιμο πρόγραμμα και για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας σημείωσε πως «δυστυχώς το ΕΣΠΑ είναι το μοναδικό εργαλείο για την υλοποίηση έργων και την αντιμετώπιση προβλημάτων. Εχουμε ασχοληθεί εντατικά με το πρόγραμμα και υλοποιούμαι τα έργα».

Ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε πέρα από τα 4 έργα και σε άλλα που ακολουθούν, όπως το Αρχοντικό Βαμβακά, που είναι σε φάση αξιολόγησης και το βιοκλιματικό σχολείο στη ΖΕΠ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
Ο ΧΡΟΝΟΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.