Νυχτερινή… «έφοδος» σε μαγαζιά της Κοζάνης! – Πρόστιμα για ανασφάλιστη εργασία



Ούτε μια μέρα… περισσότερη από τη συγκεκριμένη προθεσμία που είχε θέσει το Υπουργείο Εργασίας δεν άφησαν στους καταστηματάρχες της Κοζάνης τα μέλη του κλιμακίου της Επιθεώρησης Εργασίας, εννέα συνολικά στον αριθμό, τα οποία, χωρισμένα σε τρεις ομάδες, πραγματοποίησαν το βράδυ της Κυριακής νυχτερινή «έφοδο» σε όλα σχεδόν τα κεντρικά καφέ-μπαρ της πόλης!

Ο σκοπός του εντατικού αυτού ελέγχου ήταν ο εντοπισμός ανασφάλιστων εργαζομένων, κάτι που τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» συνέβη σε τουλάχιστον τρία γνωστά καφέ-μπαρ της πόλης! Το νέο πρόστιμο για ανασφάλιστη εργασία είναι 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο!!

Να σημειωθεί πως, όντως, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είχε τονίσει πως οι έλεγχοι θα ξεκινούσαν στις 15 Σεπτεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα νέα πρόστιμα καθορίζονται με υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην απόφαση, για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο υπάλληλο ηλικίας άνω των 25 ετών το πρόστιμο είναι 10.549,44 ευρώ και για υπάλληλο ηλικίας κάτω των 25 ετών 9.197,10 ευρώ.

Αντίστοιχα, για κάθε αδήλωτο εργατοτεχνίτη ηλικίας άνω των 25 ετών το επιβαλλόμενο πρόστιμο είναι 10.550,54 ευρώ και για εργατοτεχνίτη ηλικίας κάτω των 25 ετών 9.200,49 ευρώ.

Του Παναγιώτη Πλιάτσιου από τον Πρωινό Λόγο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.