Διαγωνισμός για 8.826 προσλήψεις υπαλλήλων ΥΕ – Πως κατανέμονται οι θέσεις στη Δυτική ΜακεδονίαΑπό μέρα σε μέρα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 8.826 άνεργων αποφοίτων Δημοτικού και Γυμνασίου σε δήμους όλης της χώρας μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας. Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν ως υπάλληλοι Γενικών Καθηκόντων ΥΕ σε 321 δήμους και αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες των τοπικών φορέων σε διάφορους τομείς, όπως της καθαριότητας.

Οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν ως υπάλληλοι Γενικών Καθηκόντων ΥΕ σε 321 δήμους και αναμένεται να καλύψουν τις ανάγκες των τοπικών φορέων σε διάφορους τομείς, όπως της καθαριότητας

Αιτήσεις

Μετά την έκδοση της πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ, οι άνεργοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά μία αίτηση συμμετοχής για την απασχόλησή τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, καθώς και έως τρεις επιβλέποντες φορείς κατά σειρά προτίμησης, στους οποίους επιθυμούν να προσληφθούν. Η ηλεκτρονική αίτηση θα βρίσκεται αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και μετά τη συμπλήρωσή της, οι δυνητικοί ωφελούμενοι θα την αποστείλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στον ΟΑΕΔ. Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των ΚΕΠ, στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Μετά τη λήξη της προθεσμία υποβολής αιτήσεων ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται ηλεκτρονικά τις αιτήσεις των άνεργων υποψηφίων και κατατάσσει με μηχανογραφικό τρόπο τους υποψηφίους σε Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων κατά αλφαβητική σειρά. Στον πίνακα αυτό αναγράφονται υποχρεωτικά ο Κωδικός Αριθμός, η συνολική βαθμολογία των υποψηφίων, οι μονάδες που αντιστοιχούν σε καθένα από τα κριτήρια κατάταξης.

Εν συνεχεία ακολουθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων από τους υποψηφίους προς τον ΟΑΕΔ, η οποία πραγματοποιείται επίσης με ηλεκτρονικό τρόπο μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της καταχώρισης των πινάκων στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού.

Οπως έχει αποφασίσει το υπουργείο Εργασίας, η υλοποίηση του νέου προγράμματος θα ολοκληρωθεί σταδιακά με τέσσερις προκηρύξεις που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ για θέσεις σε δήμους, σχολεία, περιφέρειες, δικαστήρια, ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία και νοσηλευτικά ιδρύματα.

Μετά την πρόσκληση για τους ωφελουμένους ανέργους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Γενικών Καθηκόντων θα πάρουν σειρά οι προσκλήσεις προς τους ωφελούμενους ανέργους διαφόρων ειδικοτήτων (28.000 θέσεις), η προκήρυξη για τις 8.200 θέσεις η οποία θα απευθύνεται σε ανέργους ειδικοτήτων αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας και η προκήρυξη του Οργανισμού για ωφελούμενους ανέργους Πληροφορικής των κατηγοριών ΠΕ, TE, ΔΕ και ΙΕΚ.

Ειδικότητες
Μερικές ειδικότητες που θα περιλαμβάνονται στις τρεις προκηρύξεις είναι ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής, ΠΕ/ΤΕ διοικητικών, οικονομολόγων, λογιστών, διοίκησης επιχειρήσεων και ΔΕ διοικητικών. Επιπλέον, θα υπάρξουν θέσεις και για τις ειδικότητες ΠΕ/ΤΕ κοινωνικών λειτουργών, κοινωνιολόγων, βρεφοκόμων ειδικής αγωγής, ψυχολόγων, φυσιοθεραπευτών, ΔΕ βοηθών βρεφοκόμων και νοσηλευτών.

Το προσωπικό που θα εργαστεί στις υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα αναλάβει το έργο της αναβάθμισης και συντήρησης των σχολικών υποδομών, καθώς και την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε παιδιά που λόγω της κρίσης παρουσιάζουν ανάγκη συμβουλευτικής υποστήριξης, ενώ όσοι προσληφθούν στην Υγεία θα αναλάβουν το έργο της καθαριότητας των υποδομών Υγείας, την εξυπηρέτηση κοινού, την υποστήριξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος των νοσοκομείων και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τους, ενώ για εκείνους που θα εργαστούν σε Ταμεία, δικαστήρια, ΚΕΠ και άλλους φορείς προβλέπεται να απασχοληθούν στον τομέα της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών σε φορείς που έχουν καθημερινή και άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση πολιτών.

Το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, περίπου στις 8 Οκτωβρίου ο ΟΑΕΔ αναμένεται να καταρτίσει τον Προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, ενώ στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η υποβολή και η εξέταση των ενστάσεων και η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα από τον ΟΑΕΔ. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, η πρόσληψη των ανέργων που θα επιλεγούν από τους επιβλέποντες φορείς θα ξεκινήσει από τις 22 Οκτωβρίου και εντός προθεσμίας 15 ημερών.

Οι μισθοί

    Μεικτά τον μήνα: 748€
    Αφαλιστικές εισφορές: 258€
    Καθαρά τον μήνα: 490€
    Αμοιβές πενταμήνου: 3.740€

Ανεργοι κάτω των 25 ετών

    Μεικτά τον μήνα: 652€
    Ασφαλιστικές εισφορές: 225€
    Καθαρά τον μήνα: 427€
    Αμοιβές πενταμήνου: 3.260€

Δυτικής Μακεδονίας
Δήμος Πρεσπών 1
Δήμος Νεστορίου 6
Δήμος Δεσκάτης 13
Δήμος Αργους Ορεστικού 21
Δήμος Σερβίων – Βελβεντού 27
Δήμος Αμυνταίου 38
Δήμος Βοΐου 36
Δήμος Γρεβενών 27
Δήμος Φλώρινας 57
Δήμος Καστοριάς 53
Δήμος Εορδαίας 26
Δήμος Κοζάνης 130

tovoion.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.