Η Anuga των Κοίλων – Του Ε. Σημανδράκου



Η ένσταση για το περίπτερο της Περιφέρειας στην έκθεση των Κοίλων παραμένει και αφορά τόσο το ύψος της δαπάνης των 19.000€ για την κατασκευή και λειτουργία όσο και την υπερπαραγωγή της έκτασης των 73τ.μ με κόστος 260ευρώ/τμ!!

Θα μπορούσε να συμμετέχει μ’ ένα λιτό περίπτερο (βλέπε περίπτερο ΕΒΕ προηγούμενων ετών), αν και η αναγκαιότητα συμμετοχής κάλλιστα αμφισβητείται.

Και για να μην παρεξηγούμαι, η Περιφέρεια οφείλει να στηρίξει το θεσμό που ούτως η άλλως το πράττει με επιπλέον κονδύλια από τα παραπάνω. Το ζήτημα είναι ο τρόπος.

Οι καλώς και όχι οψίμα ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν καλά πως κάθε έτος το επιμελητήριο επιδοτεί τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων με ένα ποσοστό της τάξης του 20 % το οποίο ανέρχεται σε περίπου 15.000 ευρώ ετησίως.

Έτσι λοιπόν αν το ποσό των 19.000 ευρώ δινόταν για τον ίδιο σκοπό η ενίσχυση της επιδότησης συμμετοχής των εκθετών (τοπικών επιχειρήσεων) θα υπερέβαινε το 40%.

Αυτό δεν θα ήταν σημαντική βοήθεια για τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής μας;

Αντί όμως αυτής της προσέγγισης επιλέχθηκε για μια ακόμη φορά η αναχρονιστική τακτική ενοικίασης μεγάλων και ψυχρών περιπτέρων χωρίς καμία στόχευση. Πέρυσι το περίπτερο διέθετε τηλεοράσεις, φυλλάδια και αφίσες.

Αν ψάξει κανείς κοστολόγια διεθνών εκθέσεων όπως η Anuga, Sial, Gulfood διαπιστώνει ότι η συμμετοχή ανέρχεται σε 450€/τμ, αλλά με παροχές, ανέσεις, διευκολύνσεις, στοχεύσεις και επιχειρηματικές διεισδύσεις ασφαλώς ποιοτικότερες από την έκθεση των Κοίλων. Είναι περιττό να αναλύσουμε τον όγκο και την εμβέλεια των παράλληλων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα όπως: ημερίδες, επιχειρηματικές συναντήσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης κλπ.

Προς ενημέρωση λοιπόν παρατίθενται τα παρακάτω στοιχεία.

Anuga:
6.500 εκθέτες από 100 χώρες
284.000 τμ ο χώρος της έκθεσης
155.000 εμπορικοί και μόνο επισκέπτες από 180χώρες
http://www.anuga.com/

Έκθεση Κοίλων:
100 εκθέτες
4.500 τμ ο χώρος της έκθεσης
11.000 επισκέπτες
http://www.ekthesiako.gr/

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.