Συμμετοχή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης στην 48ωρη απεργία

Ο ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ συνεχίζει μαζί με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και τους φορείς τους, τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που εξακολουθούν να προωθούν και να εφαρμόζουν Κυβέρνηση και «τρόικα», καθώς εμμένουν στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου διάλυσης εργασιακών, ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων, της ανεργίας, της μείωσης εισοδημάτων και της ισοπέδωσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, πρέπει να μας βρει απέναντι.

Ο Κλάδος μας αντιμετωπίζει πρωτοφανές πρόβλημα επιβίωσης, καθώς η χώρα βυθίζεται στην ύφεση και στην εξαθλίωση. Επιβαρυνόμαστε με εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές και διαρκώς εντεινόμενα φορομπηχτικά μέτρα, ενώ υφιστάμεθα τις επιπτώσεις της ισοπεδωτικής ανεργίας, η οποία ούτε καταγράφεται, ούτε επιδοτείται.

Η μεσαία τάξη η οποία παραδοσιακά συντηρούσε τα ιατρεία μας έχει αφανισθεί, στερώντας ένα βασικό πακέτο παροχής υπηρεσιών μας.

Ο Ο.Σ.ΚΟΖΑΝΗΣ διαμαρτύρεται για τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα, τα οποία με τις φορομπηχτικές επινοήσεις χαρατσιών, έχουν οδηγήσει τους συνάδελφους οδοντιάτρους σε απόγνωση.

Πιστεύουμε στο Κράτος δικαίου όπου ο καθένας πρέπει και οφείλει να πληρώνει ανάλογα με τη φοροδοτική του ικανότητα. Η κατάργηση του αφορολογήτου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και ο υψηλός συντελεστής 35% από μηδενικό εισόδημα, όλων των αυτοαπασχολούμενων, πλήττει τους μικρούς και μεσαίους και διατηρεί το φάσμα της ανεργίας των νέων, υπέρ των ολίγων, μεγάλων και ισχυρών.

Ο ελευθεροεπαγγελματίας οδοντίατρος πλήττεται ανηλεώς και οδηγείται στον αφανισμό. Οι υπηρετούντες στο Ε.Σ.Υ. αμείβονται με μισθούς πείνας.

Η Ε.Ο.Ο. στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της 4 Σεπτεμβρίου 2013 αποφάσισε για την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 & Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 συμμετοχή στην απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και προτείνει προς όλους τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Χώρας, αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Όπως αναφέρεται και στο παραπάνω κείμενο τα προβλήματα του Κλάδου είναι τεράστια,

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΠΑΝΤΕΣ, ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ
ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΑΣ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.