Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Σβώλης για τα μέτρα της ανασφάλιστης εργασίας: «Την αγελάδα την αρμέγουμε… δεν τη σκοτώνουμε»



Ανάστατος είναι ο επιχειρηματικός κόσμος με τη Δέσμη μέτρων για την καταπολέμηση του φαινομένου της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας και τα βαριά πρόστιμα που ήδη άρχισαν να επιβάλλονται.

«Οι πολιτικές όλων των τελευταίων ετών δημιούργησαν το πρόβλημα, το διόγκωσαν και τώρα ξαφνικά προσπαθούν να το γιατρέψουν, χωρίς αποτελεσματικό ελεγκτικό μηχανισμό δυναμιτίζοντας τα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης και επιφέρουν άλλο ένα σκληρό χτύπημα στις επιχειρήσεις. Η επιδότηση της ανεργίας και όχι της εργασίας οδήγησε στην σημερινή κατάσταση αλλά η λύση δεν είναι η εξόντωση όσων παρανομούν παρά η συμμόρφωσή τους» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Απασχόλησης Γιώργος Σβώλης αναφερόμενος και στις τεράστιες αντιδράσεις που δέχεται ήδη μετά την εφαρμογή του μέτρου.

«Προφανώς και πρέπει να παταχθεί το φαινόμενο της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας που ταλανίζει χρόνια τώρα τη χώρα μας και να προστατευτεί έτσι το ασφαλιστικό σύστημα, αλλά η εξόντωση των επιχειρήσεων δεν είναι λύση. Την αγελάδα πρέπει να μάθουμε να την αρμέγουμε …όχι να την σκοτώνουμε» τόνισε με νόημα ο κ. Σβώλης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.