Βελτιώνεται η Εθνική Οδός στο τμήμα Κοζάνη – Κόμβος Καλαμιάς

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης και βελτίωσης του οδοστρώματος στο τμήμα της Εθνικής Οδού Κοζάνη – Κόμβος Καλαμιάς. Το έργο περιλαμβάνει φρεζάρισμα, εφαρμογή ασφαλτικής συγκολλητικής επάλειψης, ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση μεταβλητού πάχους όπου απαιτείται, κατασκευή νέου τάπητα με αντιολισθηρή στρώση καθώς και τη διαγράμμιση οδοστρώματος με αντανακλαστική βαφή στις θέσεις των επεμβάσεων. Οι εργασίες χρηματοδοτούνται με το ποσό των 250.000 € από το ταμείο Εθνικής Οδοποιίας.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Δακή πρόκειται για ένα σημαντικό έργο καθώς το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο παρουσίαζε μεγάλα προβλήματα οδικής ασφάλειας λόγω φθοράς και καθίζησης του οδοστρώματος. Ιδιαίτερα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βατερού η κατάσταση της οδού ήταν προβληματική καθώς προηγήθηκαν έργα υποδομής δημιουργώντας σημαντική όχληση στις όμορες κατοικίες. Τις εργασίες επιβλέπει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του μήνα.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.