Υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης νέων αμπελώνων από το Εθνικό Αποθεματικό 2013-2014



Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωϊκής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κοζάνης, ανακοινώνεται ότι, καθορίζεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για Κατανομή δικαιωμάτων φύτευσης νέων αμπελώνων μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2013.
 
Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν δικαιώματα νέας φύτευσης αμπέλου, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Κοζάνης.
 
Η αίτηση τους θα πρέπει να συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας.
2. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού σημειώματος οικονομικού έτους 2013.
3. Φωτοτυπία του Ε1 οικονομικού έτους 2013.
4. Αποδεικτικά ιδιοκτησιακού καθεστώτος αγροτεμαχίου που πρόκειται να γίνει  η εγκατάσταση του αμπελώνα (τίτλοι ιδιοκτησίας) ή συμβολαιογραφική πράξη 10ετούς τουλάχιστον ενοικίασης αγροτεμαχίου με μεταγραφή στο υποθηκοφυλακείο.  
5. Στην περίπτωση Νέων Αγροτών, την έγκριση ένταξης τους στο πρόγραμμα των Νέων Αγροτών.

Εφόσον οι αιτούντες είναι ήδη αμπελοκαλλιεργητές ή οινοποιοί θα πρέπει να έχουν υποβάλλει δήλωση αμπελοκαλλιέργειας, δηλώσεις συγκομιδής και να παραδίδουν μέρος ή ολόκληρη την παραγωγή τους σε νόμιμα λειτουργούντα οινοποιεία της χώρας, για τις αμπελουργικές περιόδους 2011-2012και 2012-2013, και εφόσον αποδεδειγμένα (δηλώσεις συγκομιδής) είναι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων τουλάχιστον πέντε (5) στρεμμάτων.
 
Προτεραιότητα δίδεται σε νέους αγρότες, (σύμφωνα με το άρθρο 94 του ΚΑΝ (ΕΚ)479/08 και τον ΚΑΝ(436/09) μόνο εφόσον μετέχουν σε πρόγραμμα νέων αγροτών και οι αιτήσεις τους υπερβαίνουν τα πέντε (5) στρέμματα.

Η υποβολή των αιτήσεων και η προσκόμιση δικαιολογητικών γίνεται στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (κτίριο πρώην Νομαρχίας Κοζάνης), 1 όροφος, γραφείο 24.
     
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Κοζάνης στα τηλέφωνα 24613-51368/5143.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.