Από που προήλθε το νερό της γης; Βίντεο



Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει ακόμα από πού προήλθε το νερό, όμως υποθέτουν πως το έχουν μεταφέρει κάποια εξωτερικά ηλιακά σώματα όπως π.χ οι κομήτες.

Επίσης, υποθέτουν πως το νερό έχει μεταφερθεί με κάποια μεγάλη σύγκρουση αυτών τν ηλιακών σωμάτων με τν Γη λιγο μετά τον σχηματισμό τς. Γιατί δεν είναι δυνατόν να υπήρχε νερό 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια πάνω στη Γη και να μην εξατμίσθηκε.

Με διάφορες μελέτες διαπίστωσαν ότι ο Άρης, ο Ερμής, η Αφροδίτη είναι πάρα πολύ κοντά στον ήλιο οπότε δεν υπάρχει πιθανότητα να προήλθε από αυτούς, λόγο της μεγάλης θερμοκρασίας που επικρατεί εκεί.

Αναλυτικότερα, πριν από 4 δισεκατομμύρια χρόνια, ογκώδη σώματα, πιθανότατα από τα εξωτερικό ηλιακό σύστημα, χτύπησαν την Γη και τους εσωτερικούς πλανήτες. Είναι πιθανόν τα αντικείμενα αυτά να ήταν γεμάτα με νερό, και έτσι αυτές οι συγκρούσεις θα μπορούσαν να έχουν μεταφέρει γιγάντιες ποσότητες νερού στον πλανήτη μας.

Αρχικά οι ερευνητές πίστευαν πως έχει μεταφερθεί από κάποιους κομήτες, όμως στην συνέχεια , ανακάλυψαν ότι ο πάγος εκείνος έχει κατασκευαστεί από διαφορετικό τύπου νερού από αυτόν που υπάρχει στη Γη.

Έτσι θεωρούν ότι πιθανότατα να έχει προέλθει από τον πλανήτη Δια.

Δείτε και ένα σχετικό ντοκιμαντέρ:

weather-experts.net

 


Πλανήτης Επιστήμη ~ Η γέννηση των Ωκεανών από KRASODAD

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.